0 0
Kořeněný banánový chlebíček

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Kořeněný banánový chlebíček

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla

Za jeden jediný rok se na světě zkonzumuje přibližně
100 miliard banánů.

  • 50 min
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Rozpustíme máslo a necháme jej zchladnout. V misce smícháme všechny suché ingredience. V druhé míse vidličkou rozmačkáme banány, přidáme pomerančovou šťávu, vejce a máslo. Přelijeme do sypké směsi a stěrkou promícháme. Čokoládu nakrájíme na kousky a přimícháme k těstu.

2
Hotovo

Chlebíčkovou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Těsto do ní přelijeme, stěrkou roztáhneme do stran a vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C. Pečeme cca 35 - 40 minut. Zapíchnutím špejle doprostřed chlebíčku vyzkoušíme, jestli je upečený. Pokud na špejli neulpí těsto, je hotovo. Jinak přidáme pár minutek. Upečený chlebíček necháme ve formě čtvrt hodinky vydýchat a pak vyklopíme. Krájíme po zchladnutí.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Cukeťáčky
další
Krémová zeleninová polévka pozdního léta
předchozí
Cukeťáčky
další
Krémová zeleninová polévka pozdního léta

Přidejte svůj komentář