0 0
Linguine s hříbkovou omáčkou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
600 g bílé hřiby
20 g máslo
3 kuličky nové koření
2 bobkový list
2 stroužky česnek
1 dl šlehačka
1 cibule
1 lžíce citrónová šťáva
1 lžíce hladká mouka
1 lžíce sojová omáčka
0,5 lžičky drcený kmín
čerstvě mletý pepř
sůl
olej
A ještě
300 g celozrnné linguine
sůl
smažená cibulka

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Linguine s hříbkovou omáčkou

Trendy:
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské

Hřiby prý milují přívalové deště. Rostou, když jsou denní a noční teploty podobné a denně takový hřib vyroste cca o 5 cm.

  • 35 min
  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Hřiby očistíme a nakrájíme na větší kousky. Cibuli a česnek nasekáme nadrobno. Do kastrolu nalijeme trochu oleje a cibuli s česnek na něm restujeme tak dlouho, až začne lehounce zlátnout. Pak přihodíme houby, okořeníme kmínem, pepřem, novým kořením, bobkovým listem a ještě chvíli restujeme. Zalijeme 2 dl horké vody, přiklopíme pokličkou a dusíme.

2
Hotovo

V malém kastrůlku rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a za častého míchání připravíme zlatanou jíšku. Necháme jí chvíli zchladnout a pak svižně promícháme s houbami. Povaříme, ochutíme solí, sojovkou a citrónovou šťávou. Ještě chvíli dusíme a zjemníme smetanou. Minutku ještě prohřejeme.

3
Hotovo

V mezičase uvaříme v osolené vodě těstoviny. Na talíři těstoviny přelijeme omáčkou a posypeme smaženou cibulkou.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Holandský řízek
další
Pomazánka z červené řepy
předchozí
Holandský řízek
další
Pomazánka z červené řepy

Přidejte svůj komentář