0 0
Vývar z uzeného s kroupami a zeleninou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

500 g uzené maso - ocásek
2 stroužky česnek
1 cibule
1 mrkev
1 petržel
kus celer
2 listy bobkový list
10 kuliček nové koření
10 kuliček celý pepř
sůl
A ještě
100 g ječné kroupy
1 mrkev
1 petržel
kousek celer
olej
libeček

Vývar z uzeného s kroupami a zeleninou

Trendy:
  • Maminčiny recepty
  • Masožrout
  • 175 min.
  • Snadné

Ingredience

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Maso včetně kosti dáme do hrnce a omyjeme studenou vodou. Vodu slijeme, přidáme oškrábanou mrkev, petržel a oloupaný kousek celeru. Přidáme i oloupanou cibuli a česnek. Vše vcelku. Zasypeme kořením, zalijeme čistou vodou tak, aby bylo vše tak akorát ponořené a zvolna přivedeme k mírnému varu. Vaříme přibližně 2,5 hodiny.

2
Hotovo

Mezitím si do studené vody namočíme kroupy na půl hodiny. Pak vodu osolíme a kroupy uvaříme doměkka, cca další půl hodinu. Mrkve, petržel a kousek celeru oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Na oleji osmažíme doměkka.

3
Hotovo

Uvařenou polévku přelijeme přes cedník do čistého hrnce a dáme do ní slité uvařené kroupy, osmaženou zeleninu a obrané pokrájené maso od kosti. Osolíme, ozdobíme posekaným libečkem a podáváme.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Mandlová roláda s mascarpone a jahodami
další
Žitný chléb s ovesnými vločkami
předchozí
Mandlová roláda s mascarpone a jahodami
další
Žitný chléb s ovesnými vločkami

Přidejte svůj komentář