Ingredience
- 800 ml zeleninový vývar
- 600 g dýně Hokaidó
- 80 ml kokosové mléko
- 1 kyselé jablko
- 1 lžíce strouhaný zázvor
- 1 lžička kurkuma
- 0,5 cibule
- citrónová šťáva
- sůl
- olivový olej
A ještě
- dýňový olej
- dýňová semínka loupaná
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Cibuli nakrájíme na kostičky a nasypeme do kastrolu na trochu rozehřátého oleje. Zasypeme kurkumou, přidáme zázvor a za občasného promíchání necháme zesklovatět. Dýni Hokaido nakrájíme na kostičky a přisypeme k cibuli. Zrovna tak nakrájené jablíčko. Zalijeme osoleným vývarem a povaříme doměkka, cca 20 minut. Zjemníme kokosovým mlékem a rozmixujeme. Dochutíme citrónovou šťávou. |
2 Hotovo | Semínka osolíme a nasucho opražíme na pánvi. Použijeme spolu s dýňovým olejem k ozdobení polévky na talířích. |