0 0
Mandlová roláda s mascarpone a jahodami

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Korpus
80 g mandle
80 g cukr krupice
4 vejce
0,3 lžičky skořice
vanilka
špetka sůl
Náplň
250 g mascarpone
150 ml šlehačka 33%
30 g moučkový cukr
A ještě
100 g jahodová marmeláda
30 g čokoláda
20 g mandle
0,5 lžičky kokosový olej
jahody

Mandlová roláda s mascarpone a jahodami

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla

Při oddělování žloutků od bílků doporučuji nechat každý žloutek v jedné skořápce. Budeme je přidávat po jednom.

  • 36 min
  • Středně náročné

Ingredience

  • Korpus

  • Náplň

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Neoloupané mandle v sekáčku rozdrtíme na konzistenci hrubé mouky a promícháme se skořicí. Předehřejeme troubu na 200 st. C. Mandle určené na posypání rolády spaříme vroucí vodou a oloupeme. Pak posekáme a nasucho opražíme na pánvi.

2
Hotovo

Žloutky oddělíme od bílků. Bílky dáme do šlehací nádoby. Přidáme špetku soli a vyšleháme řídkou pěnu. Poté začneme přisypávat po lžících cukr a dál šleháme do polotuha. Správnou konzistenci poznáme tak, že se po vytažení metly vytvoří měkké špičky, které se pomalu ohýbají. Pak už jen stěrkou vmícháme žloutky, hezky jeden po druhém. Mícháme opravdu zlehounka a do doby, než se každý žloutek zcela vstřebá.

3
Hotovo

Potom po lžících stejným způsobem vmícháme mandle se skořicí a vanilkou. Nízký plech vyložíme pečícím papírem a zlehka potřeme olejem. Těsto rozprostřeme po celé ploše a vložíme do rozpálené trouby. Pečeme dozlatova, cca 5-6 minut. Pak plech vytáhneme, navrch položíme čistý pečící papír a plát opatrně otočíme čistým papírem dospodu. Použitý papír opatrně sloupneme a spolu s čistým papírem roládu zatočíme. Papír stáčíme i s těstem, aby se k sobě těsto neslepilo. Přikryjeme utěrkou a necháme částečně zchladnout.

4
Hotovo

Mezitím si vyklepneme mascarpone do nádoby, zalijeme šlehačkou a zaprášíme cukrem. Šlehačem vyšleháme, až se vše krásně propojí a vznikne krémová hmota. Nakrájíme si jahody.

5
Hotovo

Roládu roztáhneme, po celé ploše potřeme marmeládou a 3/4 krému. Poklademe nakrájenými jahodami a zarolujeme. Zabalíme do pečícího papíru a necháme půl hodiny zpevnit v lednici. Ve vodní lázni si rozehřejeme čokoládu s kokosovým tukem.

6
Hotovo

Roládu vyjmeme z lednice, potřeme zbytkem krému a posypeme opraženými mandlemi. Ozdobíme čtvrtkami jahod a za pomoci lžíce pokapeme rozehřátou čokoládou.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Roláda z panenky s bramborovo mrkvovou kaší
předchozí
Roláda z panenky s bramborovo mrkvovou kaší

Přidejte svůj komentář