0 0
Roláda z panenky s bramborovo mrkvovou kaší

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Roláda
750 g vepřová panenka
200 g anglická slanina
50 g bazalkové pesto
30 g mražený hrášek
3 vejce
2 lžíce máslo
0,5 červená paprika tenkostěnná
špetka sůl
Kaše
cca 150 ml mléko
20 g máslo
4 brambory
2 mrkev
sůl

Roláda z panenky s bramborovo mrkvovou kaší

Trendy:
  • Masožrout

Pokud máte jednu velkou panenku, přepulte jí, ať se vejde na pánev.

  • 55 min
  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

  • Roláda

  • Kaše

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Oloupeme brambory a mrkev. Nakrájíme na kousky, zalijeme vodou, osolíme a uvaříme doměkka.

2
Hotovo

V nepřilnavé pánvi rozehřejeme máslo. Do hrnečku vklepneme vejce, osolíme špetičkou soli a prošleháme vidličkou. Vlijeme do pánve a promícháme s máslem. Přisypeme hrášek a nadrobno nakrájenou papriku a při střední teplotě necháme vejce srazit.

3
Hotovo

    Panenku zbavíme tučných kousků. Ostrým nožem podélně rozkrojíme, ale nedokrojíme az k prkénku. Každou půlku ještě rozkrojíme a stranu jakoby rozrolujeme. Opakujeme na druhé straně. Celou plochu pak zakryjeme mikrotenovým sáčkem a rozklepeme paličkou. Potřeme po celé ploše pestem a poklademe plátky slaniny.

    4
    Hotovo

    Od kraje do poloviny naneseme vaječnou směs a srolujeme. Pokud nám vaječná směs po delší straně vylézá, překryjeme spoj plátkem slaniny. Vše upevníme kuchyňským provázkem. Rozpálíme pánev (ideálně takovou, která jde vložit do trouby) a kápneme do ní trochu oleje. Rozpálíme troubu na 210 st. C. Roládu vložíme do rozpálené pánve a ze všech stran opečeme rychle dozlatova.

    5
    Hotovo

      Pak strčíme do rozpálené trouby na cca 18 minut. Upečenou roládu zabalíme do alobalu a do pánve kápneme bílé víno a až vysyčí, přidáme máslo. Stáhneme z plotny a necháme rozpustit.

      6
      Hotovo

      Rozpustíme máslo a ohřejeme mléko. Z uvařených brambor slijeme vodu, přilijeme máslo a horké mléko a rozšťoucháme na kaši.

      7
      Hotovo

      Z rolády odstraníme provázek a nakrájíme na 2cm plátky. Naservírujeme s kaší a polijeme šťávičkou.

      Miriam

      Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

      předchozí
      Linecké velikonoční koláčky
      předchozí
      Linecké velikonoční koláčky

      Přidejte svůj komentář