0 0
Zeleninové soté s cizrnou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Zeleninové soté s cizrnou

Trendy:
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Cizrna je významným zdrojem bílkovin.

  • 25 min
  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Rajčata nakrojíme ostrým nožem do křížku, spaříme vroucí vodou, zchladíme a oloupeme. Odstraníme bubáky a semínka nakrájíme na kousky. Z paprik také odstraníme semínka a nakrájíme na větší kousky. Cuketu (ideálně mladou, bez semínek) nakrájíme na kostičky. Cibuli na proužky a česnek na plátky.

2
Hotovo

V kastrole rozehřejeme olej a zlehka na něm orestujeme cibuli s česnekem. Přihodíme papriky a cuketu a ještě dvě minutky restujeme. Pak přidáme rajčata, rozdrobený bujón, cizrnu, chilli a další 2 minutky zahříváme. Zjemníme smetanou a dochutíme trochou sojovky a popřípadě soli. Zasypeme pokrájenou cibulkou, promícháme a na talířích ozdobíme posekanou petrželkou. Můžeme podávat s pečivem.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Jogurtový koláč s mákem a švestkami
další
Kečup
předchozí
Jogurtový koláč s mákem a švestkami
další
Kečup

Přidejte svůj komentář