0 0
Zázvorky z pohankové mouky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
160 g pohanková mouka hladká
60 g máslo
3 lžíce med
2 lžíce strouhaný zázvor
1 žloutek
0,5 lžičky prášek do pečiva
špetka sůl
Poleva
40 g bílá čokoláda
40 g hořká čokoláda
2 lžičky kokosový olej

Zázvorky z pohankové mouky

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla

Zázvor patří mezi nejléčivější koření. Pomáhá spalovat tuky, snižovat cholesterol, bojovat
s nachlazením, upravovat zažívání ...

  • 50 min
  • Porcí: 50
  • Středně náročné

Ingredience

  • Poleva

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Ve vodní lázni rozehřejeme máslo a smícháme s medem a nastrouhaným zázvorem (pokud by vám vadily zázvorové vlásky v cukroví, použijte jen zázvorovou šťávu). Necháme zchladnout na pokojovou teplotu a přimícháme žloutek. Pak smísíme mouku se solí a práškem do pečiva. K suché směsi přilijeme směs tekutou a zpracujeme těsto. Zabalíme do fresh fólie a necháme aspoň hodinku odpočinou v lednici. Na pomoučeném vále pak vyválíme placku, ze které vykrajujeme kolečka. Pokládáme na plech na pečící papír a pečeme v troubě vyhřáté na 170 st. C cca 10 minut.

2
Hotovo

Ve vodní lázni rozehřejeme zvlášť bílou a tmavou čokoládu se lžičkou kokosového oleje. Lžičkami pak na každou sušenku kapeme trochu bílé a tmavé čokolády a pomocí špejle čokoládu spojíme.

Připraveno exkluzivně pro časopis Bylinky Revue.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Kokosky
další
Meruňkové kuličky plněné kešu marinovanými v portském víně
předchozí
Kokosky
další
Meruňkové kuličky plněné kešu marinovanými v portském víně

Přidejte svůj komentář