0 0
Bílkový chlebíček s tvarohem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

250 g měkký tvaroh
100 g polohrubá mouka
70 g cukr krupice
70 g kandované ovoce
50 g máslo
40 g brusinky nebo rozinky
30 g mandlové hranolky
20 g pistácie natural
3 bílek
2 lžíce citrónová šťáva
2 plné lžičky prášek do pečiva
z 0.5 kůra z bio citrónu
vanilka
špetka sůl

Bílkový chlebíček s tvarohem

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla

Tvaroh je přírodní zásobárnou vápníku.

  • 55 min
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Chlebíčková forma 22 x 10 cm

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Máslo rozkrájíme na plátky, rozehřejeme a necháme chvíli zchladnout. Ušleháme bílky s cukrem, špetkou soli a vanilkou v pevnou pěnu (ideálně pomocí kuchyňského robotu s balónovou metlou). Oříšky a brusinky posekáme ostrým nožem. Citrón vydrbeme kartáčkem a nastrouháme na jemném struhadle. Rozehřejeme si troubu na 170 st. C, formu vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou nebo vyložíme pečícím papírem.

2
Hotovo

Do vyšlehaných bílků opatrně pomocí stěrky vmícháme na střídačku tvaroh, oříšky, tekuté máslo, brusinky, citrónovou šťávu a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Mícháme opravdu zlehka, jen jemným převalováním. Promísené těsto vlijeme do přiravené chlebíčkové formy a pečeme v troubě dozlatova, cca 40-45 minut. Je-li chlebíček hotový zjistíme zapíchnutím špejle doprostřed moučníku. Bude-li po vytažení suchá, je hotovo.

3
Hotovo

Hotový chlebíček necháme po vytažení z trouby 10 minut odpočívat a pak vyndáme z formy. Nedočkavci můžou krájet už vlažný.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Bazalkový krém se sýrovým chipsem
předchozí
Bazalkový krém se sýrovým chipsem

Přidejte svůj komentář