0 0
Zapečené špecle se šunkou a sýrem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
500 g špecle
400 g šunka nejlépe vcelku
150 ml šlehačka
100 g tvrdý sýr
30 g máslo
2 vejce
1 cibule
sůl
čerstvě mletý pepř
petrželka

Zapečené špecle se šunkou a sýrem

Trendy:
  • Masožrout

Špecle (německy Spätzle, které překladač vyhodnotil jako špejle) jsou vaječné těstoviny používané na samostatná jídla ale též jako příloha.

  • 50 min
  • Porcí: 5
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

V kastrolu, ideálně vhodném do trouby, rozehřejeme máslo a orestujeme na něm posekanou cibulku. Při střední teplotě, jen tak dosklovata. Přidáme šunku pokrájenou na kostičky. Vhodnější je z celého kusu, než plátková. Lehce osolíme, opepříme a ještě chvilku restujeme, ať se propojí chutě.

2
Hotovo

Mezitím si dle návodu uvaříme špecle. Jen tak al dente, abychom nepřevařili. Hotové scedíme a promícháme se šunkou.

3
Hotovo

Šlehačku prokvedláme vidličkou s vejci a nalijeme na špecle. Promícháme, posypeme nastrouhaným sýrem a vložíme do trouby vyhřáté na 190 st. C. Zapečeme dozlatova, cca 35 minut. Před servírováním posypeme posekanou petrželkou,

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Tvarohové knedlíky s jahodami
další
Bagety z kvásku
předchozí
Tvarohové knedlíky s jahodami
další
Bagety z kvásku

Přidejte svůj komentář