0 0
Pečená krkovice s máslovými brambory

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Maso
5 silnějších plátků libového masa vepřová krkovice
Marináda
1 dl olej
1 ks chilli paprička
1 lžíce citrónová šťáva
1 lžička med
čerstvě mletý pepř
několik lístků šalvěj
A ještě
3 větší cibule
3 stroužky česnek
sůl
olej
Máslové brambory
8 ks brambory
60 g máslo
sůl

Pečená krkovice s máslovými brambory

Trendy:
  • Masožrout

Šalvěj je bylinka, která má sílu jako kůň. Věděli to lidé už před mnoha a mnoha lety. Byla využívaná šamany i čarodějnicemi jako vykuřovadlo.

  • 1,5 hodiny
  • Porcí: 5
  • Středně náročné

Ingredience

  • Maso

  • Marináda

  • A ještě

  • Máslové brambory

Postup přípravy

 

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Plátky krkovice naklepeme z obou stran paličkou. V uzavíratelné krabičce smícháme olej, med, citrónovou šťávu, posekanou chilli papričku, pepř a pokrájenou šalvěj. Plátky namočíme ze všech stran v marinádě, zavíčkujeme a necháme odpočinout, nejlépe přes noc.

2
Hotovo

Ccibuli nakrájíme na proužky a česnek na plátky. Plátky masa vytáhneme z marinády a osolíme. Ve velkém kastrolu rozpálíme olej a plátky z obou stran rychle opečeme. Navrstvíme je na stranu kastrolu a na volné ploše orestujeme cibuli s česnekem. Plátky zpět rozložíme na orestovanou cibuli, zalijeme zbytkem marinády rozředěné cca 1 dl teplé vody, přikryjeme pokličkou a strčíme do trouby vyhřáté na 200 st. C. Necháme je tam péct 40 minut.

3
Hotovo

Občas do trouby nakoukneme, jestli se nám voda nevypařila. Po 40 minutách sundáme pokličku, plátky otočíme a odkryté dopečeme ještě 20 minut. To už by měla být šťáva tak akorát zredukovaná a maso měkké.

4
Hotovo

V mezičase si uvaříme oloupané, osolené brambory. Z hotových slijeme vodu, vložíme máslo a nahrubo je rozšťoucháme.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Velikonoční mazanec
další
Tataráček z červené řepy

Přidejte svůj komentář