0 0
Ořechové roládky v ovocné kůži

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Ovocná kůže
2 ks jablka
2 ks meruňky klidně i mražené
2 lžíce citrónová šťáva
1 ks banán
Náplň
100 g strouhaný kokos
40 g máslo
40 g vlašské ořechy
40 g kešu natural
40 g datle
20 g mandle
2 lžíce med příp. sirup rýžový ap.
2 lžíce rum
2 lžíce citrónová šťáva
1 vrchovatá lžíce rybízová marmeláda

Ořechové roládky v ovocné kůži

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Moučníky a sladká jídla
  • Recepty pro děti

Ovocná kůže je dokonalý způsob konzervace přebytků ovoce ze zahrádky. Rozmixujte jakékoliv ovoce na kaši a prostě usušte. Vytvoříte zdravou chutnou svačinku nebo použijete následně k ochucení salátů.

  • 620 min
  • Středně náročné

Ingredience

  • Ovocná kůže

  • Náplň

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Jablka omyjeme, rozčtvrtíme, vykrojíme jadérka a i se slupkou vhodíme do mixéru. Přidáme trošku povolené meruňky a oloupaný banán. Zakapeme citrónovou šťávou a rozmixujeme na pyré. Plech vyložíme pečícím papírem a pyré po něm rovnoměrně rozetřeme do velikosti cca 30×20 cm a tloušťky asi půl centimetru. Troubu zapneme na 45 st. C, pyré do ní vložíme a při pootevřených dvířkách usušíme. Trvá do cca 8 až 10 hodin. Správné usušení poznáme podle toho, že ovocná kůže jde z papíru lehce sloupnout.

2
Hotovo

V mixéru postupně důkladně rozmixujeme všechny plody, včetně kokosu, na co nejjemnější drť a přesypeme do misky. Přidáme změklé máslo, sirup, citrónovou šťávu a rum. Umícháme v hustší, ale soudržnou hmotu.

3
Hotovo

Po stole si rozprostřeme 2 kousky fresh fólie, ovocnou placku příčně rozkrojíme na dvě části. Položíme je na připravené fólie a každou slabě potřeme marmeládou až do krajů. Potom pomažeme náplní, na vzdálenějším delším kraji do ztracena. Náplň po plackách pěkně pevně upěchujeme. Pomocí fólie stočíme dvě roládky a při stáčení utahujeme. Pevně utáhneme konce jako u bonbonu a necháme v lednici aspoň 2 hodiny odpočinout.

4
Hotovo

Potom nakrájíme na slabé plátky (vždy jen na rychlou spotřebu a zbytek zase vrátíme, zabalený, do lednice – pro jistotu :D). Když budeme krájet zároveň s fólií, budou nám líp držet. Kousky fólie pak pochopitelně odstraníme :)

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Soté z tempehu s rösti a salátem z romanesca
další
Vosí hnízda s vločkami a datlemi

Přidejte svůj komentář