Ingredience
- 1200 g třešně
- 400 g cukr
- 1 Gelfix 3:1
- z 1 ks limetová šťáva
- 1 chilli paprička
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Vypeckované třešně nasypedme do hrnce, podlijeme půl deckou vody, přihodíme chilli papričku a vaříme asi 10 minut, až jsou zcela potopené ve vlastní šťávě. Odsypeme si 2 lžíce cukru a zbytek přidáme k třešním. Ještě pár minutek povaříme a rozmixujeme ponorným mixérem nebo jen rozšťoucháme šťouchadlem na brambory, pokud chceme mít hrubší strukturu. Gelfix smícháme s odsypaným cukrem a přidáme do třešní. Promícháme a povaříme asi 3 minuty. Nakonec přilijeme limetovou šťávu a ještě horkou marmeládu přelijeme do vyvařených, horkých sklenic. Okraje otřeme čistou vlhkou a pak ještě suchou utěrkou a zavíčkujeme. Na 10 minut sklenky obrátíme dnem vzhůru, aby se víčka zatáhla. |