0 0
Třešňová marmeláda s limetou a chilli

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

1200 g třešně
400 g cukr
1 Gelfix 3:1
z 1 ks limetová šťáva
1 chilli paprička

Třešňová marmeláda s limetou a chilli

Třešně obsahují koktejl vitamínů a minerálů, které chrání naše klouby a cévy.

  • 45 min
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Vypeckované třešně nasypedme do hrnce, podlijeme půl deckou vody, přihodíme chilli papričku a vaříme asi 10 minut, až jsou zcela potopené ve vlastní šťávě. Odsypeme si 2 lžíce cukru a zbytek přidáme k třešním. Ještě pár minutek povaříme a rozmixujeme ponorným mixérem nebo jen rozšťoucháme šťouchadlem na brambory, pokud chceme mít hrubší strukturu. Gelfix smícháme s odsypaným cukrem a přidáme do třešní. Promícháme a povaříme asi 3 minuty. Nakonec přilijeme limetovou šťávu a ještě horkou marmeládu přelijeme do vyvařených, horkých sklenic. Okraje otřeme čistou vlhkou a pak ještě suchou utěrkou a zavíčkujeme. Na 10 minut sklenky obrátíme dnem vzhůru, aby se víčka zatáhla.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Rýžovo-jablečný dezert
další
Ořechové roládky v ovocné kůži
předchozí
Rýžovo-jablečný dezert
další
Ořechové roládky v ovocné kůži

Přidejte svůj komentář