0 0
Třešňová marmeláda s limetou a chilli

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Třešňová marmeláda s limetou a chilli

    Postup přípravy

    Ne, nejsem cvok, abych dělala třešňovou marmeládu z čerstvých třešní teď koncem srpna. Posloužily třešně, které jsem měla zamrazené na bublaninu, ale když už se nám podařilo nedovřít mrazák, tak jsem zachraňovala, co se dalo 😛

    Co budeme potřebovat:

    • 1500 g třešní i s peckami, případně 1200 g bez pecek
    • 400 g cukru
    • 1 limetka – šťáva
    • 1 sušená chilli paprička
    • 1 Gelfix 3v1

    Postup:

    Pokud jsou třešně s peckami, dáme je do hrnce (mražené nepodléváme, čerstvé trochu ano), přihodíme chilli papričku a vaříme asi 15-20 minut, až jsou zcela potopené ve vlastní šťávě. Odsypeme si 2 lžíce cukru a zbytek přidáme k třešním. Ještě pár minutek povaříme a rozdrtíme šťouchadlem na brambory. Potom směs přecedíme přes cedník s velkými dírkami do jiné nádoby a lžící co nejvíc hmoty přepasírujeme. Pokud jsou třešně vypeckované, tak je jen rozmixujeme ponorným mixérem. Gelfix smícháme s odsypaným cukrem a přidáme do třešní. Promícháme a povaříme asi 3 minuty. Nakonec přilijeme limetovou šťávu a ještě horkou marmeládu přelijeme do vyvařených, horkých sklenic. Okraje otřeme čistou vlhkou a pak ještě suchou utěrkou a zavíčkujeme. Na 10 minut sklenky obrátíme dnem vzhůru, aby se víčka zatáhla.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Rýžovo-jablečný dezert
    další
    Pomerančové müsli tyčinky s vlašskými ořechy

    Přidejte svůj komentář