0 0
Rýžovo-jablečný dezert

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Rýžovo-jablečný dezert

Postup přípravy

Sdílet

Na 3 porce budeme potřebovat:

  • 200 g mléčné nebo kulatozrnné rýže
  • 2 jablka
  • 2 vrchovaté lžíce Panely (sušená šťáva cukrové třtiny – míň sladí) nebo třtinový cukr dle chuti
  • 1 lžíce vanilkového pudinku
  • trocha vanilkového prášku
  • špetka soli
  • špetka skořice

Postup:

Rýži propláchneme, doplníme dvojnásobným množstvím vody, mírně osolíme, přidáme lžíci Panely, špetku vanilky nebo cukru a pod pokličkou uvaříme doměkka – cca 15 minut.

Jablíčka oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. S trochou vody, Panely, skořice a špetky soli udusíme do změknutí. Pudink rozmícháme s cca deci vody a přilijeme k jablkům. Mícháme do zhoustnutí.

Do skleniček plníme střídavě rýži a jablíčka. Na povrchu poprášíme skořicí.

Tip:

Pokud přikápneme trochu zázvorové šťávy, bude to skvělý zahřívací dezert i na sychravé období 🙂

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Fazolky nakyselo s bramborem a ztraceným vejcem
další
Třešňová marmeláda s limetou a chilli
předchozí
Fazolky nakyselo s bramborem a ztraceným vejcem
další
Třešňová marmeláda s limetou a chilli

Přidejte svůj komentář