0 0
Rýžovo-jablečný dezert

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Rýžovo-jablečný dezert

    Postup přípravy

    Na 3 porce budeme potřebovat:

    • 200 g mléčné nebo kulatozrnné rýže
    • 2 jablka
    • 2 vrchovaté lžíce Panely (sušená šťáva cukrové třtiny – míň sladí) nebo třtinový cukr dle chuti
    • 1 lžíce vanilkového pudinku
    • trocha vanilkového prášku
    • špetka soli
    • špetka skořice

    Postup:

    Rýži propláchneme, doplníme dvojnásobným množstvím vody, mírně osolíme, přidáme lžíci Panely, špetku vanilky nebo cukru a pod pokličkou uvaříme doměkka – cca 15 minut.

    Jablíčka oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. S trochou vody, Panely, skořice a špetky soli udusíme do změknutí. Pudink rozmícháme s cca deci vody a přilijeme k jablkům. Mícháme do zhoustnutí.

    Do skleniček plníme střídavě rýži a jablíčka. Na povrchu poprášíme skořicí.

    Tip:

    Pokud přikápneme trochu zázvorové šťávy, bude to skvělý zahřívací dezert i na sychravé období 🙂

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Fazolky nakyselo s bramborem a ztraceným vejcem
    další
    Třešňová marmeláda s limetou a chilli

    Přidejte svůj komentář