0 0
Křupavá zapečená jablka s ovesnými vločkami

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Topping
220 g ovesné vločky
100 g třtinový cukr
80 g kokosový olej
3 lžíce voda
1/2 lžíce sůl
Náplň
1 kg jablka
55 g třtinový cukr
100 g sušené višně nebo třešně
1/2 lžíce skořice

Křupavá zapečená jablka s ovesnými vločkami

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Moučníky a sladká jídla
  • Recepty pro děti
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské

Karamelizovaná jablka, křupavé ovesné vločky a višně nasáklé štávou z jablek.
Šťavnatý recept, který vás
v zimní večer prohřeje a při snídani vykouzlí úsměv na tváři.

  • 75 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

  • Topping

  • Náplň

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Topping

Předehřejeme troubu na 200 stupňů.
110g vloček proženeme kuchyňským mixérem tak, že nám vnikne úžasná ovesná mouka (tu můžete použít na milión způsobů). Ve větší míse pak tuto mouku, zbylých 110g vloček, třtinový cukr, kokosový olej, sůl a vodu smícháme. Voda nám zajistí spojení všech surovin a zvláčnění vloček ve spojení s olejem.

2
Hotovo

Náplň

Jablíčka oloupeme, zbavíme jádra, nakrájíme na osminky a dáme do mísy. Přidáme cukr, skořici a sušené višně. Sušené višně (můžete použít třešně) skvěle nasají uvolněné zkramelizované šťávy a svou konzistencí přidají neskutečnou šťavnatost. Vše jemně promícháme, aby se jablka krásně ze všech stran obalila.

Pak už náplň přesuneme do lehce vymazaného pekáčku (použijte znova kokosový olej) a rovnoměrně posypeme námi připraveným toppingem z prvního kroku. Prvních 30 minut pečeme zakryté pod vrstvou pečícího papíru obaleného alobalem. Zbylých 30 minut pečeme odkryté, dozlatova.

3
Hotovo

Necháme lehce vychladnout a podáváme. Naše dobrá přítelkyně, která se o tento recept svojí maminky s námi podělila, podává se zakysankou. Osobně přeferuji tak jak je, protože každé sousto je samo o sobě exploze chutí.

Michael

Bez jídla bych pošel během pár hodin. Na druhou stranu rád sportuji a jsem v jídle dost vybíravý, aneb jak říkává babička, rozežraný. Maso vždy opracovávám jako chirurg a sladké schovávám i u postele. Navíc tvořím weby a při tvorbě tohoto dílka se mi pěkně sbíhají sliny, říkám připravujíc fajitas 😉

předchozí
Spaghetti Marinara
další
Krůtí řízek s bramborovo-česnekovou kaší

4 komentářů Schovat komentáře

Ještě jedna poznámka, zřejmě jste prohodil množství cukru a vloček a soli jsem taky dala radši jen půl lžičky. Mrkněte na to. Zdravím Olga 🙂

Přidejte svůj komentář