0 0
Ořechová bábovka

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

150 g hladká mouka
130 + 20 g vlašské ořechy
80 g moučkový cukr
2 ks vejce
1/8 l mléko
1/8 l olej
1 ks prášek do pečiva
špetka sůl

Ořechová bábovka

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla

Ořechy jsou výbornou výživou
pro mozek.
Dokazují to samy i svým vzhledem.

  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

130 g ořechů rozmixujeme nebo nameleme najemno. Zbytek nasekáme nahrubo. Z bílků ušleháme sníh. V míse smícháme mouku s pomletými ořechy, cukrem, práškem do pečiva a solí. Přidáme žloutky, mléko, olej a nahrubo posekané ořechy a vařečkou rychle promícháme. Lehce vmícháme sníh z bílků a těsto nalijeme do bábovkové formy, kterou jsme vymazali máslem a vysypali hrubou moukou.

2
Hotovo

Pečeme při 150 st. C cca hodinu.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Zelňačka s klobáskou
další
Lívanečky se zapečenými borůvkami bez cukru

Přidejte svůj komentář