0 0
Zelňačka s klobásou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
1000 ml zeleninový vývar příp. 2 bio zeleninové bujóny svařené s vodou
250 g kysané zelí
1 kvalitní klobása
3 brambory
2 zeleninový bio bujón
2 stroužky česnek
2 lžíce hladká mouka
2 bobkový list
6 kuliček nové koření
1 cibule
1 lžíce sladká paprika
1 lžíce uzená paprika
chilli koření
drcený kmín
olej

Zelňačka s klobásou

Trendy:
  • Levné a chutné recepty
  • Maminčiny recepty
  • Masožrout

Zelí má detoxikační schopnosti.
Ve střevech na sebe nabaluje jedovaté látky a žene je pryč.

  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Na oleji orestujeme pokrájenou cibuli a česnek. Klobásu podélně rozčtvrtíme a nakrájíme na plátky. Přidáme k cibuli. Přisypeme také pokrájené brambory a chvíli restujeme. Zaprášíme paprikou a moukou, ještě minutku za stálého míchání, opečeme a přilijeme vývar. Důkladně promícháme a necháme od doby varu asi 15 minut povařit.

2
Hotovo

V druhém kastrůlku 5 minut povaříme zelí jen v trošce vody. Po uvaření brambor v polévce zelí přidáme do hrnce včetně vody a povaříme společně už jen 2 minuty. Na talířích můžeme ozdobit šlehačkou nebo zakysanou smetanou a zelenými bylinkami.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Celosemínkové bochánky
další
Ořechová bábovka
předchozí
Celosemínkové bochánky
další
Ořechová bábovka

Přidejte svůj komentář