Nadýchané lívance

0 0
Nadýchané lívance

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
360 ml podmáslí
210 g hladká mouka
3,5 lžíce cukr krupice
ze 3 vajec bílek
2 ks vejce
2 lžíce slunečnicový olej
2 lžíce máslo
1 ks prášek do pečiva
1 lžička vanilkový extrakt
sůl
+ nna vymazání pánve máslo

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Trendy:
  • Maminčiny recepty
  • Moučníky a sladká jídla
  • Recepty pro děti

Nic neříká: "Je tady víkend!" tak, jako vůně domácích lívanců
s marmeládou a zakysankou.

  • 25 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Nejdříve smícháme v míse suché suroviny se špetkou soli.

2
Hotovo

Tajemství nadýchaných lívanců je dvojí:

Za prvé, zajistěte, aby byly mokré suroviny pokojové teploty (to platí i pro rozpuštěné máslo). Do druhé mísy nebo odměrky si odměříme podmáslí, do kterého přimícháme postupně 2 celá vejce, vanilkový extrakt, rozpuštěné vychladnuté máslo, slunečnicový olej a pěkně vše promícháme. Následně tuto dávku vlijeme doprostřed mísy se suchými surovinami a opravdu jemnými pohyby vše spojíme. Nesmíme vzniklou hmotu přepracovat, jinak lepek nebude fungovat tak, jak má.

Za druhé, připravíme sníh ze 3 bílků. Ten opět jemně, jako obláček, vmícháme do hmoty. Proč jemně? Protože čím jemněji vmícháme sníh do těsta, tím více vzduchu si zachová.

3
Hotovo

Vzor na lívancích dosáhneme podle toho, jak budeme přistupovat k máslu, kterým potřeme pánev. Pro krásný vzor doporučuji horkou pánev potřít a následně zminimalizovat tuk kuchyňskou papírovou utěrkou na opravdu malé kapičky po celém povrchu pánve. Zkuste si to, není to věda ;)
Dávkujeme menší a ne příliš vysoké terčíky. Zhruba půl větší naběračky. Po prvních dvou kouscích se vám to bude lépe odhadovat.
Sledujeme lívance a až se na jejich povrchu začnou tvořit bublinky a kolem dokola budou vypadat "sušeji", tak je správný čas na jejich otočení.

Michael

Bez jídla bych pošel během pár hodin. Na druhou stranu rád sportuji a jsem v jídle dost vybíravý, aneb jak říkává babička, rozežraný. Maso vždy opracovávám jako chirurg a sladké schovávám i u postele. Navíc tvořím weby a při tvorbě tohoto dílka se mi pěkně sbíhají sliny, říkám připravujíc fajitas 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Koprová polévka
další
Hrachová polévka
předchozí
Koprová polévka
další
Hrachová polévka

Přidejte svůj komentář