0 0
Sýrové placky s tymiánem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
300 g hladká mouka
180 g Gouda
cca 150 ml studená voda
50 ml olivový olej
6 g sůl
6 g prášek do pečiva
4 větvičky tymián
Na potření
50 ml olivový olej
1 velký stroužek česnek

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Sýrové placky s tymiánem

Trendy:
  • Levné a chutné recepty
  • Vegetariánské

Tymián má dezinfekční účinky na naše zažívání a pomáhá také upravit střevní mikroflóru po užívání antibiotik.

  • 35 min
  • Porcí: 6
  • Středně náročné

Ingredience

  • Na potření

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Smícháme mouku se solí, práškem do pečiva a odraným tymiánem. Přilijeme olivový olej a vodu (nejdřív raději o trošičku míň) a vyzkoušíme zadělat hladké těsto. Pokud bude moc tuhé, přikápneme trochu vody. Mně s tím vydatně pomohl kuchyňský robot. Zatímco se mi těsto hnětlo, nastrouhala jsem na jemné struhadle sýr. V malém kastrůlku rozehřejeme olej a orestujeme na něm jemně dozlatova prolisovaný česnek.

2
Hotovo

Z těsta vyválíme váleček a nakrájíme na 6 kousků. Každý rozválíme na tenkou placku a po celé ploše posypeme sýrem. Okraje přeložíme ke středu a vytvoříme jakési mošničky, abychom zcela schovali do těsta sýr. Vyválíme je opět na tenké placky. Pravděpodobně se nám po okrajích budou tvořit vzduchové bubliny, a tak je propícháme vidličkou.

3
Hotovo

Rozpálíme si pánev a placky na ní opečeme nasucho z obou stran. Každou potřeme česnekovým olejem pomocí mašlovačky.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Osvěžující mátová limonáda
další
Tofu na paprice
předchozí
Osvěžující mátová limonáda
další
Tofu na paprice

Přidejte svůj komentář