Ingredience
- 300 g hladká mouka
- 180 g Gouda
- cca 150 ml studená voda
- 50 ml olivový olej
- 6 g sůl
- 6 g prášek do pečiva
- 4 větvičky tymián
Na potření
- 50 ml olivový olej
- 1 velký stroužek česnek
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Smícháme mouku se solí, práškem do pečiva a odraným tymiánem. Přilijeme olivový olej a vodu (nejdřív raději o trošičku míň) a vyzkoušíme zadělat hladké těsto. Pokud bude moc tuhé, přikápneme trochu vody. Mně s tím vydatně pomohl kuchyňský robot. Zatímco se mi těsto hnětlo, nastrouhala jsem na jemné struhadle sýr. V malém kastrůlku rozehřejeme olej a orestujeme na něm jemně dozlatova prolisovaný česnek. |
2 Hotovo | Z těsta vyválíme váleček a nakrájíme na 6 kousků. Každý rozválíme na tenkou placku a po celé ploše posypeme sýrem. Okraje přeložíme ke středu a vytvoříme jakési mošničky, abychom zcela schovali do těsta sýr. Vyválíme je opět na tenké placky. Pravděpodobně se nám po okrajích budou tvořit vzduchové bubliny, a tak je propícháme vidličkou. |
3 Hotovo | Rozpálíme si pánev a placky na ní opečeme nasucho z obou stran. Každou potřeme česnekovým olejem pomocí mašlovačky. |