0 0
Sýrové placky s tymiánem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
300 g hladká mouka
180 g Gouda
cca 150 ml studená voda
50 ml olivový olej
6 g sůl
6 g prášek do pečiva
4 větvičky tymián
Na potření
50 ml olivový olej
1 velký stroužek česnek

Sýrové placky s tymiánem

Trendy:
  • Levné a chutné recepty
  • Vegetariánské

Tymián má dezinfekční účinky na naše zažívání a pomáhá také upravit střevní mikroflóru po užívání antibiotik.

  • 35 min
  • Porcí: 6
  • Středně náročné

Ingredience

  • Na potření

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Smícháme mouku se solí, práškem do pečiva a odraným tymiánem. Přilijeme olivový olej a vodu (nejdřív raději o trošičku míň) a vyzkoušíme zadělat hladké těsto. Pokud bude moc tuhé, přikápneme trochu vody. Mně s tím vydatně pomohl kuchyňský robot. Zatímco se mi těsto hnětlo, nastrouhala jsem na jemné struhadle sýr. V malém kastrůlku rozehřejeme olej a orestujeme na něm jemně dozlatova prolisovaný česnek.

2
Hotovo

Z těsta vyválíme váleček a nakrájíme na 6 kousků. Každý rozválíme na tenkou placku a po celé ploše posypeme sýrem. Okraje přeložíme ke středu a vytvoříme jakési mošničky, abychom zcela schovali do těsta sýr. Vyválíme je opět na tenké placky. Pravděpodobně se nám po okrajích budou tvořit vzduchové bubliny, a tak je propícháme vidličkou.

3
Hotovo

Rozpálíme si pánev a placky na ní opečeme nasucho z obou stran. Každou potřeme česnekovým olejem pomocí mašlovačky.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Osvěžující mátová limonáda
další
Tofu na paprice
předchozí
Osvěžující mátová limonáda
další
Tofu na paprice

Přidejte svůj komentář