0 0
Marinovaná panenka na kari

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

1 větší vepřová panenka
4 větvičky saturejka příp. jiná bylinka
1,5 dl kefír
olej
Omáčka
3 stroužky česnek
1 ks šalotka
1 lžíce sojová omáčka
1/2 chilli paprička
1/2 lžičky hladká mouka
čerstvě mletý pepř
sůl
Příloha
2 hrnky voda
1 hrnek quinoa
1 kostka zeleninový bio bujón
1/2 hrnku mražený hrášek

Marinovaná panenka na kari

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Masožrout
  • Zdravé recepty

Kefírová kultura je vyslovený poklad, který byl dlouhá staletí střežen v Tibetu a v kavkazských horách. Odkyseluje a čistí tělo a zpomaluje prý stárnutí.

  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

  • Omáčka

  • Příloha

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Panenku odblaníme a odkrájíme tučné kousky. V misce smícháme kefír s olejem a přidáme omyté snítky saturejky. Panenku vložíme do marinády a smočíme jí ze všech stran. Necháme aspoň 4 hodiny odpočívat. Za tu dobu ji několikrát otočíme.

2
Hotovo

Když je panenka namarinovaná, nakrájíme šalotku a česnek na plátky a chilli na maličké kousíčky.

3
Hotovo

Předehřejeme troubu na 200 st. C. Panenku vytáhneme z marinády, ze všech stran osolíme a vložíme do pánve s trochou rozpáleného oleje. Ze všech stran ji zprudka opečeme a vložíme do pekáčku, který jsme vystlali alobalem. Strčíme do rozpálené trouby a 10 minut pečeme. Poté panenku zabalíme do rozpáleného alobalu a necháme ji 8 minut v horkém pekáči odpočívat, teď už mimo troubu.

4
Hotovo

Quinou namočíme na 10 minut do studené vody. Pak ji přecedíme a ještě propláchneme tekoucí vodou. Vrátíme do hrnce, dolijeme vodu, přidáme rozdrobený bujón a hrášek a 10 minut povaříme. Stáhneme z plotny a neště necháme 10 minut pod pokličkou odpočívat.

5
Hotovo

V mezičase do horkého výpeku v pánvi nasypeme šalotku s česnekem a chilli a orestujeme dozlatova. Vlijeme marinádu, ochutíme sojovkou, kari kořením, pepřem a případně trochou soli a povaříme. Mouku rozmícháme s deckou vody a nalijeme do omáčky. Ještě chvíli povaříme do zahoustnutí. Případně naředíme vodou. Omáčku na porce přecedíme přes cedníček.

6
Hotovo

Panenku rozbalíme a nakrájíme ji na silnější plátky. Puštěnou šťávu nalijeme k omáčce.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Pikantní vege ragú
další
Mrkvové müsli tyčinky s pomerančem

Přidejte svůj komentář