1 0
Zeleninová koprovka

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Omáčka
2 velké petržel
1 ks cibule
1 dl šlehačka
1 lžíce kukuřičný škrob
čerstvý kopr
příp. citrónová šťáva umeocet
sůl
olej
A ještě
2 ks vejce
Houskový knedlík
230 g hrubá mouka
cca 100 ml voda
1 ks vejce
1 lžička prášek do pečiva
1/2 rohlík
špetka sůl

Zeleninová koprovka

Trendy:
  • Levné a chutné recepty
  • Recepty pro děti
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské

Až budete škytat, možná Vám nějaký dobrák řekne, že na Vás někdo vzpomíná. A když to bude trvat moc dlouho, zažeňte škytavku žvýkáním semen kopru :P

  • 50 min
  • Porcí: 2
  • Středně náročné

Ingredience

  • Omáčka

  • A ještě

  • Houskový knedlík

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Nejdřív si dáme vařit vodu na knedlíky. Pak zaděláme těsto. Mouku nasypeme do misky, přidáme sůl a prášek do pečiva. Promícháme a přilijeme vodu s vejcem. Vařečkou krátce propracujeme. Rohlík nakrájíme na kostičky a přisypeme do těsta. Zapracujeme a rukama uválíme podlouhlý knedlík. Vaříme ve vroucí osolené vodě cca 23 minut. Uvařený knedlík vytáhneme z vody a bílou nití rozpůlíme, abychom se podívali, jestli je hotový. Zchladlý pak nití nakrájíme na plátky.

2
Hotovo

Cibuli oloupeme a rozkrájíme na kostičky. Petržel oškrábeme a nakrájíme na kousky. Do kastrolu nalijeme trochu oleje a cibuli na něm necháme zesklovatět. Přisypeme petržel a chvilku orestujeme. Zalijeme asi 3 dl horké vody a deset minut povaříme.

3
Hotovo

V mezičase si uvaříme vejce natvrdo. Od doby varu 10 minut. Uvařená zchladíme ledovou vodou a oloupeme.

4
Hotovo

V deci vody rozpustíme škrob a přilijeme k petrželi. Rozmixujeme ponorným mixérem, chvilinku povaříme a dle potřeby naředíme vodou. Přidáme posekaný kopr a dochutíme umeoctem, solí a cukrem, případně citrónovou šťávou. Zjemníme šlehačkou a ještě minutku prohřejeme.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Květáková roláda s avokádovou náplní a medvědím česnekem
další
Špaldové rohlíky

4 komentářů Schovat komentáře

V receptu pořád hledám fázi, kdy se přidává šlehačka 🙂 asi jenom šotek 😉 V ingrediencích ji vidím. Hledám cíleně, co udělat k obědu, tak jsem ráda, že jsem našla 😀

Exkluzivní, vždycky jsem dělala jenom z masového vývaru 🙂 Nevěděla jsem, že i petržel tomu dá takovou chuť, byla moc dobrá a za pár korun. Jenom málo, tak jsem přidělala ještě jedenkrát tolik. Díky, zítra zkusím vepřové kousky s cuketou na hořčici. 🙂

To mám radost Iveto, že Vám koprovka chutnala. Já koprovku miluju od mala, ale moji chlapi ji moc nemusí. Když jsem začala dělat tuto zeleninovou, junior se do ní úplně zamiloval :). Doufám, že budete spokojená i s dalším receptíkem 😛

Přidejte svůj komentář