0 0
Paštika z neloupané červené čočky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

250 g neloupaná červená čočka
80 g celer
3 kuličky nové koření
2 stroužky česnek
2 lžíce lahůdkové sušené droždí
2 lžíce sojová omáčka
1 dl bílé víno
1 ks cibule
1 lžička strouhaný zázvor
1 lžička sladká paprika
1 lžička majoránka
1/2 dl olivový olej
1/2 lžičky čerstvě mletý pepř
1/3 lžičky muškátový oříšek
sůl příp. sypké polévkové bio koření

Paštika z neloupané červené čočky

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Levné a chutné recepty
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Červená čočka je příbuznou nám běžně známé čočky hnědé.

  • Porcí: 5
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Čočku propláchneme vlažnou vodou, zalijeme vodou čerstvou a 2 hodiny namáčíme. Poté ji přecedíme přes cedník a necháme okapat. Na oleji zesklovatíme drobně pokrájenou cibuli a česnek. Přidáme jemně nastrouhaný zázvor, celer nastrouhaný na hrubém struhadle, a osmažíme. Přidáme okapanou čočku, muškátový oříšek, pepř, papriku a kuličky nového koření (ty je potřeba po uvaření vylovit). Chvilku orestujeme nasucho a potom zalijeme vínem a necháme vypařit.

2
Hotovo

Přilijeme asi půl litru vroucí vody, přikryjeme pokličkou a dusíme za občasného míchání doměkka. Hlídáme si vodu, aby se nevypařila a čočka se nám nepřipálila. Postupně po troškách horkou vodu dle potřeby přiléváme, dokud čočka nezměkne. Voda se má postupně zcela vyvařit.

3
Hotovo

Před dokončením ochutíme majoránkou, sójovou omáčkou, lahůdkovým droždím a případně osolíme. Ještě chvilku zahříváme. Ponorný mixér párkrát ponoříme do čočky, aby se trochu rozmixovala, ale zůstaly ještě i větší kousky.

4
Hotovo

Podáváme třeba s domácím chlebem (pro bezlepkáře s bezlepkovým).

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Čaj z dýňových semínek
další
Thajská limetová polévka s krevetkami

Přidejte svůj komentář