0 0
Dýňová polévka s kari

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
1 menší dýně Hokaidó
100 ml kokosové mléko
4 kafírové listy nebo nastrouhaná kůra z limety
2 kostky zeleninový bio bujón nebo 1 litr osoleného zeleninového vývaru
1 cibule
1 lžička červená kari pasta
1 lžička kari koření
olej
A ještě
4 krajíce chléb
olej
dýňový olej

Dýňová polévka s kari

Trendy:
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Červená kari pasta obsahuje červené chilli papričky, citronovou trávu, česnek, šalotku, sůl, limetku, galangal, kmín a koriandr.

  • 35 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Do kastrolu nalijeme trochu oleje a zasypeme posekanou cibulkou. Necháme zesklovatět. Na cibulce zpěníme kari pastu a kari koření. Když se rozvoní, zalijeme vývarem anebo vodou s rozdrobenými bujónovými kostkami. Dýni omyjeme kartáčkem, rozpůlíme, odstraníme semínka (můžeme použít na čaj) a dužinu i se slupkou rozkrájíme na kostky. Vsypeme do kastrolu a 20 minut povaříme. Zalijeme kokosovým mlékem a rozmixujeme.

2
Hotovo

Chléb nakrájíme na kostky, pokapeme olejem a v troubě nebo na pánvi opečeme dokřupava. Na talířích polévku ozdobíme dýňovým olejem a posypeme chlebovými krutony.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Hrušková bublanina z pohankové mouky
další
Krůtí nudličky ve sladkokyselé omáčce
předchozí
Hrušková bublanina z pohankové mouky
další
Krůtí nudličky ve sladkokyselé omáčce

Přidejte svůj komentář