0 0
Bonbóny z bílé čokolády s oříšky a semínky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

200 g bílá čokoláda
100 g rozinky
50 g mandle oloupané
50 g dýňová semínka
50 g slunečnicová semínka
50 g sezamová semínka
50 g lískové oříšky
2 lžičky kakaové máslo příp. kokosový olej, máslo, ztužený tuk
1 lžička skořice
1 lžička kůra z bio citrónu

Bonbóny z bílé čokolády s oříšky a semínky

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Maminčiny recepty
  • Moučníky a sladká jídla
  • Snadné a rychlé recepty
  • Top recepty
  • Vegetariánské

Zobání oříšků a semínek prospívá našemu srdíčku, protože jsou zásobárnou hořčíku.

  • 1 hodina
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Mandle spaříme vroucí vodou a sloupneme slupku. Potom je posekáme na menší kusy.

2
Hotovo

Rozehřejeme pánev a na ní nasucho opražíme oříšky a semínka. Přidáváme je postupně podle velikosti, aby se nám nepřipalovaly. Nejdříve vsypeme mandle, po chvíli pokrájené oříšky, pak dýňová semínka, následně slunečnicová a nakonec sezamová. Úplně nakonec přisypeme skořici a citrónovou kůru a jen pár vteřin ještě zahříváme. Nakonec vmícháme i rozinky.

3
Hotovo

Mezitím, co se nám praží semínka, rozehřejeme ve vodní lázni čokoládu s kakaovým máslem a do rozpuštěné vsypeme obsah pánve. Promícháme a dvěma lžičkami tvoříme na plech malé hromádky a necháme v chladu (pod zámkem! :D ) zatuhnout.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Tříbarevné gomasio
další
Pravý francouzský toast

Přidejte svůj komentář