0 0
Pomazánka z pečených paprik

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
100 g balkánský sýr
100 g čerstvý sýr typu žervé
5 červená paprika
4 stroužky česnek
čerstvě mletý pepř
není nutná sůl

Pomazánka z pečených paprik

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Semínka paprik byla do Evropy dovezena ze Střední Ameriky až někdy v 19. století. Zpočátku se papriky pěstovaly jako okrasné rostliny, poté jako koření a úplně nakonec jako zelenina.

  • 50 min
  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Papriky omyjeme, rozpůlíme, ostraníme semínka a půlky ještě rozčtvrtíme. Vyskládáme na pečící plech řeznou plochou dolů. Česnek oloupeme a vcelku hodíme mezi papriky. Plech vložíme do trouby pod rozpálený gril a ogrilujeme, až se na paprikách začnou dělat černé puchýře. Občas zkontrolujeme, aby nám nezčernal česnek. Pokud začne lehce růžovět, můžeme jej vyndat a rozmáčknout nožem. Opečené papriky zabalíme na pár minut do alobalu, aby se zapařily a pak jim stáhneme slupku.

2
Hotovo

Ostrým nožem posekáme papriky a rozmáčknutý česnek a vložíme do misky. Přidáme žervé a promícháme. Přisypeme balkánský sýr nakrájený na malé kostičky nebo nahrubo nastrouhaný, opepříme a dle chuti případně dosolíme. Pokud chceme dietní nebo bezlepkovou verzi, mažeme na plátky salátové okurky.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Hrudky z bílé čokolády s pistáciemi a brusinkami
další
Bonbóny z bílé čokolády s oříšky a semínky
předchozí
Hrudky z bílé čokolády s pistáciemi a brusinkami
další
Bonbóny z bílé čokolády s oříšky a semínky

Přidejte svůj komentář