0 0
Toustíky s kozím sýrem a marmeládou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Pomazánka
150 g čerstvý kozí sýr
1 stonek šalvěj
1 lžička Gorgonzola
1 lžička olivový olej
A navíc budeme potřebovat
rybízová marmeláda
máslo
4 plátky toustový chléb
Na dozdobení - kandovaná kůra
kůra z bio citrónu
2 lžíce cukr
0,5 dl voda

Toustíky s kozím sýrem a marmeládou

Trendy:
  • Do plavek s chutí
  • Snadné a rychlé recepty
  • Top recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Kozí sýr nejlíp chutná na jaře
a v létě, kdy spásají kozy nejlepší přírodní lahůdky.

  • 30 min
  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

  • Pomazánka

  • A navíc budeme potřebovat

  • Na dozdobení - kandovaná kůra

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Kozí sýr s Gorgonzolou, nadrobno nasekanou šalvějí a olejem rozmačkáme vidličkou. Plátky toustového chleba příčně rozkrojíme na trojúhelníčky. Ty opečeme z obou stran na másle. Na každý kousek navrstvíme bohatou vrstvu sýrové směsi, ozdobíme lžičkou marmelády a obložíme kousíčkem kandované kůry.

2
Hotovo

Kandovanou kůru vytvoříme následovně: škrabkou na brambory seřízneme z umytého bio citrónu kůru a vložíme jí do kastrůlku s troškou vody a cukrem. Vaříme asi čtvrt hodiny, kůru vylovíme a nakrájíme na hoblinky. Šťávičkou můžeme dekorovat talířek s toustíky.

3
Hotovo

Uvařeno exkluzivně pro časopis Zdravé recepty.

Filip

Jsem ajťák a mnoho mých kolegů bere jídlo jen jako energii a potravu nutnou k přežití. Já si oběd bez pohody, klidu a prožitku nedokážu ani představit. Jídlo a gastronomie jsou pro mně životní styl. Rád si vychutnávám a objevuji nové kombinace. Nejvíce v kramflecích se citím v italské kuchyni.

předchozí
Cibuláda
další
Pikantní cuketová směs na topinky

Přidejte svůj komentář