Ingredience
- 160 g polohrubá mouka
- 160 g špaldová mouka
- 130 g cukr
- 110 ml mléko
- 110 ml olej
- 2 vejce
- 1 prášek do pečiva
- špetka sůl
- vanilka
Ovoce
- 750 g nakrájené hrušky
Drobenka
- 50 g strouhaný kokos
- 40 g cukr krupice
- 40 g máslo
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Nejdříve připravíme hrušky. Omyjeme je, rozkrájíme, oloupeme a odstraníme semínka. Potom je nakrájíme na malé kousky a odložíme do misky. |
2 Hotovo | V jiné míse metličkou vyšleháme cukr s vanilkou, solí a vejci, až se začnou tvořit bublinky. Přisypeme mouku smíchanou s práškem a přilijeme olej a mléko. Už jen vařečkou promícháme, aby se všechny ingredience propojily. Zbytečně dlouho však nemícháme. |
3 Hotovo | Plech (cca 40x30 cm) vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Těsto do něj nalijeme a stěrkou rozprostřeme, aby nám vznikla vrstva asi centimetr tlustá. Po celé ploše, až ke krajům, rozvrstvíme nakrájené hrušky. |
4 Hotovo | Z kokosu, cukru a studeného másla užmouláme drobenku a koláč jí posypeme. Vložíme do trouby zapnuté na horkovzduch a vyhřáté na 160 st. C. Pečeme 25-30 minut. Případně pečeme při 180 st. C na horní a spodní pečení. |