0 0
Hruškový koláč s kokosovou drobenkou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
160 g polohrubá mouka
160 g špaldová mouka
130 g cukr
110 ml mléko
110 ml olej
2 vejce
1 prášek do pečiva
špetka sůl
vanilka
Ovoce
750 g nakrájené hrušky
Drobenka
50 g strouhaný kokos
40 g cukr krupice
40 g máslo

Hruškový koláč s kokosovou drobenkou

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla

Hrušky jsou prospěsné ovoce pro naše srdíčko, krev a dobrou náladu. Navíc jsou hrušky bezvadným ovocem pro posílení imunity.

  • 60 min
  • Porcí: 20
  • Snadné

Ingredience

  • Ovoce

  • Drobenka

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Nejdříve připravíme hrušky. Omyjeme je, rozkrájíme, oloupeme a odstraníme semínka. Potom je nakrájíme na malé kousky a odložíme do misky.

2
Hotovo

V jiné míse metličkou vyšleháme cukr s vanilkou, solí a vejci, až se začnou tvořit bublinky. Přisypeme mouku smíchanou s práškem a přilijeme olej a mléko. Už jen vařečkou promícháme, aby se všechny ingredience propojily. Zbytečně dlouho však nemícháme.

3
Hotovo

Plech (cca 40x30 cm) vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Těsto do něj nalijeme a stěrkou rozprostřeme, aby nám vznikla vrstva asi centimetr tlustá. Po celé ploše, až ke krajům, rozvrstvíme nakrájené hrušky.

4
Hotovo

Z kokosu, cukru a studeného másla užmouláme drobenku a koláč jí posypeme. Vložíme do trouby zapnuté na horkovzduch a vyhřáté na 160 st. C. Pečeme 25-30 minut. Případně pečeme při 180 st. C na horní a spodní pečení.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Muffiny z čerstvého sýra s granátovým jablkem
další
Brokolicová polévka s krutony z tofu
předchozí
Muffiny z čerstvého sýra s granátovým jablkem
další
Brokolicová polévka s krutony z tofu

Přidejte svůj komentář