0 0
Sušená cherry rajčátka

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Na 1 sklenku
1 miska cherry rajčátka ideálně soudková, nemají tolik šťávy
2 stroužky česnek
1 malá sušená chilli paprička
hrst bazalka
sůl
provensálské koření
olivový olej

Sušená cherry rajčátka

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Do plavek s chutí
  • Recepty pro děti
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Je málo dnů v roce, kdy můžeme usušit rajčátka na slunci.
A i když jsou rajčátka se stopou slunečních paprsků určitě kvalitnější, zvládne to i trouba.

  • Středně náročné

Ingredience

  • Na 1 sklenku

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Rajčátka omyjeme a osušíme. Ostrým nožem rozpůlíme, osolíme a posypeme kořením. Vyrovnáme na plech vyložený pečíčím papírem. Necháme usušit na letním slunci nebo v pootevřené troubě vyhřáté na 60 st. C. Sušíme přibližně 10 hodin. Rajčátka mají být usušená, ale ne vysušená na troud. Pokud máme rajčátka hodně šťavnatá, je lepší odstranit dužinu se semínky.

2
Hotovo

Česnek nakrájíme na plátky a orestujeme na trošce olivového oleje. Když začne zlátnout, přidáme na kousky nakrájenou bazalku. Do vyvařené skleničky navrstvíme usušená rajčátka s orestovaným česnekem a bazalkou, dolijeme olejem a navrch položíme chilli papričky. Zavíčkujeme a uchováme v lednici.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Pikantní cuketová směs na topinky
další
Grilovaný ananas s levandulovým dipem

Přidejte svůj komentář