Ingredience
- 1 ks ananas
- 2 lžíce řepkový olejnebo jiný olej nevýrazné chuti
Dip
- 190 g zakysaná smetana
- 100 g mascarpone
- 4 lžíce rýžový sirup
- 2 lžíce citrónová šťáva
- dle chuti květy levandule
- dle potřeby šlehačka
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Ananas oloupeme, vykrojíme střed a nakrájíme jej na plátky silné asi 1,5 cm. Plátky potřeme olejem a ogrilujeme. |
2 Hotovo | Zakysanou smetanu smícháme s marcarpone, sirupem, citrónovou šťávou a odranými kvítky levandule. Je-li směs příliš hustá, přikápneme trošku šlehačky. |
3 Hotovo | Uvařeno exkluzivně pro časopis Zdravé recepty. |
2 komentářů Schovat komentáře
Fajn recept. Určitě vyzkouším. jen se chci zeptat, jestli je vhodné to dělat i na venkovním grilu nebo jen elektrickém. Koupili jsme si tento – https://www.maxtechnika.cz/party-zahradni-gril-na-uhli.html tak se raději zeptám, než něxo zkazím. Díky.
Dobrý den, Petro, ananas můžete určitě grilovat na jakémkoliv grilu, kde Vám nepropadne roštem do ohně. Kdyžtak ananas nakrájejte na větší kousky. A až skončí grilovací sezóna, můžete připravit i v kuchyni na grilovací pánvi :). Jinak gril vypadá moc dobře 🙂