0 0
Tvarohový nákyp s jablky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Na formu 30 x 18 cm:
600 g oloupaných jablka
500 g plnotučný tvaroh
100 g dětská krupička
100 g zakysaná smetana
60 g třtinový cukr
50 g máslo
4 ks vejce
2 lžíce citrónová šťáva
2 špetky sůl
1 lžička prášek do pečiva
hrst rozinky
prášek, dřeň, aroma... vanilka
skořice
javorový sirup
na formu máslo a hrubá mouka

Tvarohový nákyp s jablky

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla
  • Vegetariánské

Jablíčka se pěstují napříč celým světem. Existuje prý kolem
35 tisíc odrůd.

  • 60 min
  • Porcí: 5
  • Středně náročné

Ingredience

  • Na formu 30 x 18 cm:

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Do kuchyňského robotu dáme 4 žloutky, cukr, sůl, vanilku a na kostičky nakrájené změklé máslo. Zapneme na nejvyšší výkon a vyšleháme do pěny. Pokud robot v naší kuchyni chybí, musíme tu dřinu zvládnout rukama a metličkou.

2
Hotovo

Odvážíme si krupičku a smícháme s práškem do pečiva. Jablka oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Z bílků a špetky soli ušleháme sníh. Do robotu přidáme tvaroh, zakysanou smetanu, citrónovou šťávu a rozinky. Do vyšlehané pěny vsypeme krupičku a promícháme vařečkou. Už jen zlehka vmícháme sníh z bílků.

3
Hotovo

Zapékací misku vymažeme silně máslem a vysypeme hrubou moukou. Polovinu směsi rozprostřeme po dně. Na vrstvu těsta nasypeme pokrájená jablíčka a posypeme skořicí. Navrstvíme druhou část směsi.

4
Hotovo

Přikryjeme alobalem a dáme do trouby vyhřáté na 170 st. C na 25 minut. Pak alobal sundáme a ještě 20 minut zapékáme dozlatova.

5
Hotovo

Na talíři poprášíme skořicí a polijeme javorovým sirupem.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Sladkokyselá vegetariánská směs
další
Krémová cibulačka

Přidejte svůj komentář