0 0
Kynutý makový závin

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Těsto
250 g hladká mouka
120 ml mléko
50 g cukr
30 g máslo
1 vejce
0,3 kostky droždí
větší špetka sůl
na potření máslo
Náplň
250 g švestková klevela nebo povidla či marmeláda
180 g mák mletý

Kynutý makový závin

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla

Kombinace švestek a máku
je koktejl nabitý minerály
a vitamíny.

  • 110 min
  • Porcí: 10
  • Středně náročné

Ingredience

  • Těsto

  • Náplň

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Do vlažného mléka dáme lžičku cukru a rozdrobené droždí. Necháme jej pár minut zaktivovat. Mezitím rozehřejeme máslo. Do mísy nasypeme mouku, cukr a sůl. Promícháme a přidáme vejce, máslo a vzešlé droždí s mlékem. Důkladně zaděláme krásně měkké těsto. Ideálně v kuchyňském robotu. Poprášíme hladkou moukou, přikryjeme utěrkou a necháme hodinu nakynout.

2
Hotovo

V mezičase umeleme mák a smícháme s klevelou. Nakynuté těsto rozválíme na pomoučené desce na obdélník a po celé ploše potřeme makovou náplní. Zarolujeme do rolády a nacpeme do formy na biskupský chlebíček, kterou vyložíme pečícím papírem (nebo vymažeme máslem). Upečeme v troubě vyhřáté na 170 st. C dozlatova, cca 30 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Vepřová panenka s bramborovým fondánem
další
Grilovaná žebírka
předchozí
Vepřová panenka s bramborovým fondánem
další
Grilovaná žebírka

Přidejte svůj komentář