0 0
Roláda z červené řepy s ricottou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Roláda z červené řepy s ricottou

Pouhých 6 vlašských ořechů denně nám pomůže držet "zlý" cholesterol na uzdě :)

  • 80 min.
  • Středně náročné

Ingredience

  • Korpus

  • Náplň

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Řepu omyjeme, očistíme, potřeme olejem, osolíme, zabalíme do alobalu a upečeme v troubě doměkka, cca 50 minut při 180 st. C. Zchladlou řepu následně oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle.

2
Hotovo

Žloutky oddělíme od bílků. Čedar nastrouháme najemno. Žloutky trochu našleháme, přidáme řepu, čedar, mouku smíchanou s práškem do pečiva a kořením. Přidáme i sezamové semínko. Z bílků se solí ušleháme tuhý sníh a lehce vmícháme do připravené směsi.

3
Hotovo

Plech vyložíme pečícím papírem a směs na něj rozetřeme do tvaru obdélníku cca 1 cm vysokého. Upečeme v troubě vyhřáté na 170 st. cca 12 minut.

4
Hotovo

Ořechy oloupeme a nasekáme najemno. V misce smícháme ricottu se zakysanou smetanou, sekanými ořechy a nastrouhaným sýrem. Osolíme a ochutíme chilli, posekaným koriandrem a citrónovou šťávou.

5
Hotovo

Ze zchladlého korpusu stáhneme papír. Náplň natřeme po celé ploše korpusu, kromě asi 2 cm od vzdálenějšího delšího okraje, aby nám náplň po zavinutí nevytekla. Roládu stočíme, zabalíme do fresh fólie a necháme odpočinout v lednici asi 2 hodiny.

6
Hotovo

Připraveno exkluzivně pro časopis Bylinky revue.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Chlupaté knedlíky
další
Nakládané čirůvky – houbové zavináče

Přidejte svůj komentář