0 0
Zapečené vepřové kotletky s brambory

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
250 ml šlehačka
40 g čedar
4 vepřová kotleta bez kosti
4 lžíce kremžská hořčice
3 brambory
3 stroužky česnek
1 cibule
sůl
chilli vločky
na vymazání formy máslo
Salát
salátová okurka
30 ml olivový olej
20 ml citrónová šťáva
10 ml jablečný koncentrát
máta
špetka sůl

Zapečené vepřové kotletky s brambory

Na tento recept je ideální použít tenké kotletky bez kosti. Na porci pak počítáme dva kousky.

  • 80 min
  • Porcí: 2
  • Snadné

Ingredience

  • Salát

Postup přípravy

Sdílet

Můžeme použít buď dvě malé zapékací misky nebo jednu společnou 🙂

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Kotletky naklepeme, osolíme a po jedné straně potřeme kremžskou hořčicí. Brambory oloupeme, nakrájíme na půlcentimetrové plátky. Cibuli a česnek zbavíme slupek a nakrájíme na tenké plátky.

2
Hotovo

Zapékací misku vymažeme máslem a na dno vyskládáme plátky brambor. Lehce osolíme a posypeme nakrájenou cibulí a česnekem. Na to narovnáme naklepané maso hořčicí nahoru. Posypeme chilli vločkami a zalijeme šlehačkou.

3
Hotovo

Přiklopíme alobalem a vložíme do trouby vyhřáté na 185 st. C. Pečeme 50 minut. Pak alobal odstraníme, posypeme strouhaným sýrem a dopečeme odkryté ještě cca 15 minut.

4
Hotovo

Okurku omyjeme, oloupeme a nastrouháme na kolečka. Citrónovou štávu smícháme s olivovým olejem, špetičkou soli a jablečným koncentrátem. Vidličkou rozšleháme a nalijeme na okurku. Přidáme pokrájené lístky máty.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Pastýřský koláč „Shepard’s Pie“
další
Sekaná s bramborovou kaší
předchozí
Pastýřský koláč „Shepard’s Pie“
další
Sekaná s bramborovou kaší

Přidejte svůj komentář