0 0
Sekaná s bramborovou kaší

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
800 g mleté vepřové maso
150 ml mléko
3 stroužky česnek
cca 2 lžíce hladká mouka
1,5 rohlík
1 vejce
1 lžíce plnotučná hořčice
1 cibule
majoránka
čerstvě mletý pepř
drcený kmín
sůl
dle potřeby strouhanka
Kaše
6 brambory
cca 200 ml mléko
40 g máslo
sůl
Salát
2 jablko
1 červená řepa
citrónová šťáva

Sekaná s bramborovou kaší

Trendy:
  • Masožrout

U sekané je nejdůležitější důkladné propracování směsi.

  • 140 min
  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

  • Kaše

  • Salát

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Rohlíky natrháme na malé kousky a namočíme do mléka. Maso přendáme do mísy, přidáme na drobné kostičky nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, vejce a vymačkané rohlíky. Okořeníme solí, majoránkou, pepřem, kmínem a hořčicí. Zasypeme moukou a opravdu důkladně promísíme. Nejdřív vařečkou a pak rukama. Pokud by byla směs řídká, zahustíme trošku strouhanky.

2
Hotovo

Pekáček vyložíme alobalem, který potřeme olejem. Z masa utvoříme dlouhou šišku a přendáme na alobal. Do skleničky nalijeme trochu vody a pomocí mašlovačky sekanou vydatně potřeme. Vložíme do trouby vyhřáté na 200 st. C a 15 minut předpečeme. Pak teplotu snížíme na 150 st. C a ještě cca 50 minut pečeme dozlatova. Občas potřeme výpekem.

3
Hotovo

Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Vložíme do vody, osolíme a uvaříme doměkka. Mléko ohřejeme a máslo rozehřejeme. Z uvařených brambor slijeme vodu a přilijeme k nim máslo. Rozšťoucháme a pak postupně přidáváme mléko a stále šťoucháme, až nám vznikne kaše požadované hustoty. Případně dosolíme dle chuti.

4
Hotovo

Jablka a červenou řepu omyjeme, oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle nebo rozsekáme v elektrickém sekáčku. Dochutíme citrónovou šťávou.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Zapečené vepřové kotletky s brambory
další
Špagety carbonara
předchozí
Zapečené vepřové kotletky s brambory
další
Špagety carbonara

Přidejte svůj komentář