0 0
Makový koláč s jablky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Korpus
150 g ovesné vločky
120 g rozinky
50 g máslo
2 lžíce citrónová šťáva
1 lžička jedlá soda
špetka sůl
Náplň
500 g jablka
180 g mák
2 lžíce med
z 0,5 ks citrónová šťáva
špetička sůl

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Makový koláč s jablky

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla
  • Zdravé recepty

Mák setý je potravinou s nejvyšším obsahem vápníku.

  • 45 min
  • Porcí: 12
  • Snadné

Ingredience

  • Korpus

  • Náplň

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Rozinky s vločkami pomeleme na mlýnku nebo rozsekáme v sekáčku. Poté promísíme se změklým máslem, solí, sodou a citrónovou šťávou (pokud vlastníte sekáček, můžete vše promíchat v něm). Koláčovou formu o průměru cca 23 cm vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou a korpusové těsto do ní namačkáme. Okraje zvedneme asi 2 cm do výšky.

2
Hotovo

Jablka omyjeme, oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme pomletý mák, sůl, med a štávu z půlky šťavnatého citrónu. Promícháme a rozprostřeme na těsto.

3
Hotovo

Vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C a upečeme do zezlátnutí okraje koláče. Bude to trvat přibližně 25-30 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Kapustové karbanátky
další
Pohanková pomazánka „tataráček“
předchozí
Kapustové karbanátky
další
Pohanková pomazánka „tataráček“

Přidejte svůj komentář