0 0
Selská omeleta

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Selská omeleta

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Levné a chutné recepty
  • Maminčiny recepty
  • Snadné a rychlé recepty

Zelený hrášek vyloupnutý z lusku
je zelenina, která má spoustu vitamínů a působí regeneračně
na naše tělo i nervy.

  • 20 min
  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky, osolíme, okmínujeme a uvaříme doměkka (nebo využijeme např. zbytek brambor vařených ve slupce). Hrášek s kukuřicí osolíme, zalijeme vroucí vodou a cca 3 minuty povaříme. Vejce vyklepneme do vyšší odměrky, osolíme, opepříme, přidáme šlehačku a vidličkou rozšleháme. Slaninu rozkrájíme na kostičky.

2
Hotovo

Omelety můžeme upéct buď na menší pánvi - pro každého jednu nebo na palačinkovou pánev rozestavit kovová tvořítka a připravit mini omeletky v nich (nezapomeňte tvořítka vytřít pomocí mašlovačky olejem). Všechny suroviny rozdělíme na počet porcí.

3
Hotovo

Postup přípravy je následující: na dno kápneme trošku oleje, přidáme slaninu, necháme zpěnit, přidáme porci mírně rozšťouchaných vařených brambor, porci kukuřice, hrášku a zalijeme třetinou vajec. Posypeme strouhaným sýrem a necháme je ztuhnout. Přikryjeme pokličkou, aby vejce ztuhla až k povrchu.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Mrkvové muffiny s krémem a mandlemi
další
Tilápie s bramborovými růžičkami a hráškem

Přidejte svůj komentář