0 0
Cuketová polévka

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
600 ml zeleninový vývar
30 g máslo
2 brambory
2 menší cuketa
2 stroužky česnek
1 cibule
1 menší mrkev
sůl
Na ozdobení
parmazánové hoblinky
olivový olej
řasa Nori mletá

Cuketová polévka

Nejlepší cukety jsou ty do velikosti cca 25 cm.

  • 30 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

  • Na ozdobení

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Cibuli s česnekem posekáme na drobné kousky a orestujeme dosklovata na rozpuštěném másle. Přidáme pokrájené brambory a nahrubo nastrouhanou mrkev, zalijeme vývarem a vaříme cca 10 minut. Přidáme pokrájené cukety a ještě cca 8-10 minut povaříme. Následně rozmixujeme ponorným mixérem.

2
Hotovo

Na talířích pokapeme olejem a ozdobíme sýrem a řasou Nori.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Špagety se špenátem a pestem
další
Brambory se zeleninou a s tyrolským špekem z horkovzdušné fritézy
předchozí
Špagety se špenátem a pestem
další
Brambory se zeleninou a s tyrolským špekem z horkovzdušné fritézy

Přidejte svůj komentář