0 0
Lečo

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Lečo

    Postup přípravy

    Tajemství správného leča, dle mého tchána, který recept získal kdysi dávno na koleji od maďarského spolubydlícího, je v krájení papriky. Vždy nám kladl na srdce, že musí být nakrájená na co nejvíc tvarů. Podélně, příčně, šikmo, malé kousky, větší kusy… Vyzkoušejte a porovnejte sami 😛

    Na 2-3 porce budeme potřebovat:

    • 5 větších bílých paprik
    • 5 větších pevných rajčat
    • 2 vejce
    • 1 velká cibule
    • trocha oleje
    • čerstvě mletý pepř, sůl
    • chilli

    Postup:

    V kastrole rozehřejeme olej a zesklovatíme na něm posekanou cibuli. Papriky zbavíme semínek a nakrájíme na různé kousky. Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a nakrájíme na kousky (pokud jsou hodně vodnatá, část semínek odstraníme). Když cibule zesklovatí, přisypeme k ní papriky a na silnějším ohni za stálého míchání minutu opékáme. Hned přidáme i rajčata, sůl, pepř a chilli koření. Po další minutě přilijeme rozkvedlaná vejce. Zaplašíme nutkání vydusit zeleninu dosucha, jinak bude rozvařená na hadr. Dusíme jen nezbytně nutnou dobu, aby se vejce srazila, ale papriky zůstaly křupavé.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Jablečno-hruškový crumble
    další
    Houbová sekaná

    Přidejte svůj komentář