0 0
Lečo

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

4 velké ks bílá paprika
4 velké ks rajčata
3 ks vejce
1 velká cibule
dle chuti chilli paprička
čerstvě mletý pepř
sůl
olej

Lečo

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Do plavek s chutí
  • Maminčiny recepty
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské

Tento stařičký rodinný recept skrývá tajemství na správné "lecso" přímo od Maďara. Dokonalá chuť prý závisí na krájení papriky. Má být nakrájená na co nejvíc tvarů. Podélně, příčně, šikmo, malé kousky, větší kusy ...

  • 25 min
  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Rajčata spaříme vroucí vodou, sloupneme slupku a pokud jsou hodně vodnatá, odstraníme semínka. Nakrájíme na kusy. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Papriky omyjeme, ostraníme semínka a nakrájíme na co nejvíc různých tvarů: proužky příčné, šikmé, kusy velké i kousky malé. V tom je to pravé kouzlo. A taky si vyklepneme vejce do sklenice, osolíme, opepříme a vidličkou našleháme.

2
Hotovo

Do vysoké pánve, ideálně wok, nalijeme trochu oleje a orestujeme na něm cibuli, až začne sklovatět. Přisypeme papriku i s trochou chilli papričky a chvilku zprudka restujeme. Přidáme rajčata a hned i vejce. Za stálého míchání necháme vejce ztuhnout.

3
Hotovo

Zaplašíme nutkání vydusit zeleninu úplně dosucha, jinak bude rozvařená na hadr. Dusíme jen nezbytně nutnou dobu, aby se vejce srazila, ale papriky zůstaly ještě trochu křupavé.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Arašídové cookies
další
Mrkvové pesto

Přidejte svůj komentář