0 0
Arašídové cookies

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

280 g hladká mouka
200 g arašídové máslo
170 g máslo
100 g datle
50 g cukr
50 g med
2 ks vejce
z 1/2 ks citrónová šťáva
1/2 lžičky jedlá soda
špetka sůl
prášek, dřeň, aroma... vanilka
A ještě
80 g čerstvé arašídy
50 g hořké čokoládové floky

Arašídové cookies

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla

Arašídové máslo je nabité energií, ale také vitamíny, bílkovinami a minerály.

  • 22 min
  • Středně náročné

Ingredience

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Z tohoto množství bylo 36 ks – 2 plechy.

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Datle namočíme aspoň na hodinu do vody. Arašídy nasucho opražíme a necháme zchladnout.

2
Hotovo

Datle slijeme a rozmixujeme ponorným mixérem s medem. Změklé máslo vyšleháme s cukrem, solí, vanilkou a arašídovým máslem. Přidáme vejce, rozmixované datle a ještě chvilku šleháme. Přidáme mouku se sodou a také opražené arašídy a čoko floky. Promícháme v soudržné těsto.

3
Hotovo

Plech vyložíme pečícím papírem. Z těsta tvoříme kuličky, které na plechu lehce rozplácneme a skládáme vedle sebe.
Pečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C cca 12 minut, až začnou okraje lehce zlátnout.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Špagety s hlívou ústřičnou
další
Lečo
předchozí
Špagety s hlívou ústřičnou
další
Lečo

Přidejte svůj komentář