0 0
Rajčatová terinka

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Rajčatová terinka

Trendy:
  • Vegetariánské

I když u nás frčí nejvíc červená rajčátka, původní rajčata ve Střední Americe byla mrňavá
a žlutá.

  • 25 min
  • Porcí: 9
  • Středně náročné

Ingredience

  • Na ozdobu

Postup přípravy

Tato fresh lahůdka je závislá na kvalitě použitých rajčátek.

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Začneme tím, že toustový chléb nakrájíme na maličké kostičky a na trošce oleje spolu s lisovaným česnekem orestujeme dokřupava.

2
Hotovo

Rajčátka spaříme vroucí vodou a oloupeme. V elektrickém sekáčku nebo mixéru je umixujeme společně se sušenými rajčaty, lžící olivového oleje a ostatními ingrediencemi. Jejich množství záleží na chuti použitých rajčat. Prostě přidáváme postupně a dle vlastní potřeby. Nakonec vmícháme posekanou bazalku a jen krátce ještě protočíme mixérem.

3
Hotovo

Do mini kastrůlku nasypeme agar, rozředíme troškou vody a troškou rajčatové směsi a 5 minut povaříme. Doba varu je důležitá pro následné ztuhnutí. Do kastrůlku vlijeme zbylou směs a promícháme.

4
Hotovo

Formičky na muffiny (mám vyzkoušené jen silikonové a ty se nevymazávají) naplníme do poloviny orestovaným toustovým chlebem a zalijeme rajčatovou směsí. Necháme ztuhnout aspoň hodinku v lednici. Pak vyklopíme a ozdobíme.

5
Hotovo

Na ozdobení můžeme použít třeba olej rozmixovaný s petrželkou, mozzarellu, cherry rajčátka a balzamiko krém. Podáváme s toustíky.

6
Hotovo

Připraveno exkluzivně pro časopis Bylinky revue.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Jogurtový koláč s mákem a švestkami
další
Banánový krém s kešu

Přidejte svůj komentář