0 0
Kuřecí piccata

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
3 kuřecí prsa
120 ml drůbeží vývar
50 g máslo
3 lžíce hladká mouka
3 lžíce strouhaný sýr parmazánového typu
3 strouhy citrónová kůra
3 lžičky kapary
2-3 lžíce citrónová šťáva
1 šalotka
sůl
čerstvě mletý pepř
olivový olej
petrželka
Příloha
15 malé brambory
1 lžíce olej
sůl

Kuřecí piccata

Trendy:
  • Masožrout
  • Snadné a rychlé recepty
  • 35 min
  • Porcí: 2
  • Snadné

Ingredience

  • Příloha

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Brambory omyjeme, nakrájíme na měsíčky, zakápneme lžící oleje, osolíme a okmínujeme. Dáme do horkovzdušné fritézy a fritujeme 25 minut při 190 st. C. Během fritování několikrát prohodíme, aby se brambůrky osmažily rovnoměrně. Případně upečeme na plechu v troubě.

2
Hotovo

Z kuřecího prsa odkrojíme celistvou střední část a podélně rozkrojíme na dvě části. Mouku smícháme s jemně strouhaným sýrem. Maso jemně osolíme a z obou stran obalíme v připravené mouce se sýrem. Dlaněmi přitlačíme. Do pánve, ideálně nepřilnavé, kápneme olivový olej a přidáme 20 g másla. Necháme rozpálit při střední teplotě a maso z obou stran osmažíme dozlatava. Z každé strany cca 3 minuty. Pak maso odložíme na nahřátý talíř, zaklopíme a připravíme omáčku.

3
Hotovo

Na pánev nasypeme jemně posekanou šalotku a zarestujeme. Přidáme 3 strouhy citrónové kůry, osolíme, opepříme a zalijeme vývarem. Zprudka necháme zredukovat a dochutíme citrónovou šťávou. Přimícháme kapary a zbytek pokrájeného másla. Už nezahříváme, ale necháme jen rozpustit a metličkou zašleháme. Do omáčky vrátíme maso a z obou stran smočíme. Posypeme petrželkou.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Pomazánka ze slaných sardelek
další
Kuřecí kousky v arašídové omáčce
předchozí
Pomazánka ze slaných sardelek
další
Kuřecí kousky v arašídové omáčce

Přidejte svůj komentář