Ingredience
- 3 kuřecí prsa
- 120 ml drůbeží vývar
- 50 g máslo
- 3 lžíce hladká mouka
- 3 lžíce strouhaný sýr parmazánového typu
- 3 strouhy citrónová kůra
- 3 lžičky kapary
- 2-3 lžíce citrónová šťáva
- 1 šalotka
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- olivový olej
- petrželka
Příloha
- 15 malé brambory
- 1 lžíce olej
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Brambory omyjeme, nakrájíme na měsíčky, zakápneme lžící oleje, osolíme a okmínujeme. Dáme do horkovzdušné fritézy a fritujeme 25 minut při 190 st. C. Během fritování několikrát prohodíme, aby se brambůrky osmažily rovnoměrně. Případně upečeme na plechu v troubě. |
2 Hotovo | Z kuřecího prsa odkrojíme celistvou střední část a podélně rozkrojíme na dvě části. Mouku smícháme s jemně strouhaným sýrem. Maso jemně osolíme a z obou stran obalíme v připravené mouce se sýrem. Dlaněmi přitlačíme. Do pánve, ideálně nepřilnavé, kápneme olivový olej a přidáme 20 g másla. Necháme rozpálit při střední teplotě a maso z obou stran osmažíme dozlatava. Z každé strany cca 3 minuty. Pak maso odložíme na nahřátý talíř, zaklopíme a připravíme omáčku. |
3 Hotovo | Na pánev nasypeme jemně posekanou šalotku a zarestujeme. Přidáme 3 strouhy citrónové kůry, osolíme, opepříme a zalijeme vývarem. Zprudka necháme zredukovat a dochutíme citrónovou šťávou. Přimícháme kapary a zbytek pokrájeného másla. Už nezahříváme, ale necháme jen rozpustit a metličkou zašleháme. Do omáčky vrátíme maso a z obou stran smočíme. Posypeme petrželkou. |