0 0
Ostružinový sirup

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

1,3 l šťáva z ostružin vylisovaná
1,2 l voda
1 kg cukr
1 balíček kyselina citrónová

Ostružinový sirup

Trendy:
  • 5 a méně!
  • Bezlepkové recepty
  • Levné a chutné recepty
  • Recepty pro děti
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Ostružiny prý mají schopnost dodávat naší pleti zdravou barvu. Neznám nikoho, kdo by si to nepřál :P

  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Vylisovanou šťávu z ostružin přelijeme do kastrolu (vylisovali jsme na elektrickém tutti frutti strojku, což ji zbavilo semínek, ale dále jsme je již necedili) , rozředíme vodou, přisypeme cukr a kyselinu citrónovou a 5 minut povaříme.

2
Hotovo

Sklenice na sirup vyvaříme ve vodě a sirup do ještě horkých sklenic přelijeme. Je-li to možné, obrátíme dnem vzhůru a necháme 5 minut zatáhnout.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Buchty s mákem
další
Kuřecí nudličky na paprice

Přidejte svůj komentář