Ingredience
- 2 ks kuřecí prsní řízky
- 3 ks slanina
- 1,5 dl kondenzované mléko
- 1 ks cibule
- 1 lžíce máslo
- 1 lžíce sladká paprika
- 1 lžíce hladká mouka
- sůl
- mletý pepř
- olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Kuřecí maso nakrájíme na nudličky. Slaninu a cibuli na kostičky. Do kastrolu nalijeme trochu oleje, přidáme cibuli a restujeme dorůžova. Přidáme slaninu, promícháme a ještě chvíli opékáme. Poté přidáme kuřecí maso a restujeme na silnějším plameni. Mícháme, aby se zatáhlo ze všech stran. Přisypeme papriku, pepř a sůl. Už zahříváme jen chvilku. Zalijeme vodou, aby nudličky byly potopené a vaříme asi 15 minut. Vodu bude nutné pravděpodobně dolít. Ke konci úpravy rozmícháme mouku s trochou vlažné vody a přilijeme do základu. Provaříme pár minut do požadované hustoty. Úplně nakonec zjemníme kondenzovaným mlékem a necháme přejít varem. |
2 Hotovo | Podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem. |