0 0
Meruňková marmeláda s mandlemi

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

1 kg meruňky vypeckovaných
350 g cukr
1 ks Gelfix 3:1
hrst mandle

Meruňková marmeláda s mandlemi

Trendy:
  • 5 a méně!
  • Bezlepkové recepty
  • Maminčiny recepty
  • Recepty pro děti
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Meruňky zpomalují stárnutí a vůbec udržují svěžího ducha.

  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Mandle spaříme vroucí vodou, oloupeme a posekáme. Meruňky omyjeme, vypeckujeme a pokrájíme na kostky. Nasypeme do kastrolu a zvolna zahříváme (na plynový sporák dáme rozptylovač plamene). Když se meruňky prohřejí, nasypeme k nim Gelfix rozmíchaný se dvěma lžícemi cukru z odváženého množství a rozmixujeme ponorným mixérem. Necháme asi minutu povařit. Přidáme i mandle se zbytkem cukru a vaříme ještě asi 4 minuty.

2
Hotovo

Hotovou marmeládu přelijeme do vyvařených skleniček, okraje skleničky otřeme nejdříve mokrým a pak suchým hadříkem, zavíčkujeme a otočíme na pár minut nohama vzhůru. Všechno nádobí, co přijde do styku s marmeládou nejdříve vyvaříme v horké vodě.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Kuřecí nudličky na paprice
další
Jablečný koláč s tvarohem

Přidejte svůj komentář