0 0
Kokosky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Kokosky

    Postup přípravy

    Na cca 55 ks budeme potřebovat:

    • 250 g kokosu
    • 120 g cukru krupice
    • 4 bílky
    • 1 lžíce citrónové šťávy
    • špetka vanilkového prášku nebo dřeně z lusku
    • špetka soli

    Postup:

    Kokos nasucho trochu opražíme, aby zůstal stále bílý. Bílky vylijeme do vyšší nádoby, smícháme s cukrem, solí, vanilkou a vyšleháme do hustého sněhu. Přidáme citrónovou šťávu a opražený kokos. Zlehka, ale důkladně promícháme stěrkou.

    Plech vyložíme pečícím papírem. Lžičkou nabíráme kousky těsta a prsty umačkáme do tvaru hrudek. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C po dobu 10-15 minut dorůžova.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Vaječný koňak
    další
    Linecké cukroví

    Přidejte svůj komentář