0 0
Kokosky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

250 g strouhaný kokos
120 g cukr krupice
4 ks bílek
1 lžíce citrónová šťáva
prášek, dřeň, aroma... vanilka
špetka sůl

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kokosky

Trendy:
  • Bezlepkové recepty

Kokosový ořech není z botanického hlediska ořech, ale ovoce. Kokosová palma začíná plodit po 7 letech a dorůstá do výšky až do 30 metrů.

  • 35 min
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Rozpis na 55 ks

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Kokos nasucho trochu opražíme, jen tak, aby zůstal stále bílý. Bílky vylijeme do vyšší nádoby, smícháme s cukrem, solí, vanilkou a vyšleháme do hustého sněhu. Přidáme citrónovou šťávu a opražený kokos. Zlehka, ale důkladně promícháme stěrkou.

2
Hotovo

Plech vyložíme pečícím papírem. Lžičkou nabíráme kousky těsta a prsty umačkáme do tvaru hrudek. Pečeme v troubě vyhřáté na 160 st. C po dobu 10-15 minut dorůžova.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Párty parmazánové muffiny
další
Kořeněné mrkvové pyré s pomerančem
předchozí
Párty parmazánové muffiny
další
Kořeněné mrkvové pyré s pomerančem

Přidejte svůj komentář