0 0
Kokosky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
180 g strouhaný kokos
160 g cukr krupice
3 bílek
1 lžička citrónová šťáva
špetička sůl

Kokosky

Trendy:
  • 5 a méně!
  • Bezlepkové recepty

Kokosový ořech není z botanického hlediska ořech, ale ovoce. Kokosová palma začíná plodit po 7 letech a dorůstá do výšky až do 30 metrů.

  • 45 min
  • Porcí: 50
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Kokos nasucho trochu opražíme, jen tak, aby zůstal stále bílý. Na dno kastrolku nalijeme vodu a položíme na něj napařovat. Na napařovač umístíme kovovou misku na šlehání bílků. Anebo použijeme menší kastrol, který vložíme do toho s vodou, ale aby se dno horního kastrolu nedotýkalo vody. Do misky nalijeme bílky se špetičkou soli a vyšleháme polotuhý sníh (voda se nesmí bouřlivě vařit, spíš jen udržovat kolem bodu varu). Do připraveného sněhu postupně přisypáváme cukr a stále šleháme. Sníh začne být lesklý, hutný a mírně teplý. V této fázi jej sundáme z vodní lázně a vmícháme strouhaný kokos, vanilku a citrónovou šťávu. Stěrkou promísíme.

2
Hotovo

Plech vyložíme pečícím papírem. Dvěma lžičkami nabíráme kousky těsta. Pečeme v troubě vyhřáté na 130 st. C cca 20-25 minut. až začne povrch lehounce růžovět. Kdo má rád kokosky zlatavé, přidá stupně a pár minut pečení navíc.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Tempeh na paprice
další
Zázvorky z pohankové mouky
předchozí
Tempeh na paprice
další
Zázvorky z pohankové mouky

Přidejte svůj komentář