Ingredience
- 1 balení uzený tempeh
- 2 ks tenkostěnná červená paprika
- 2 stroužky česnek
- 2 ks lahůdková cibulka
- 1,5 dl zeleninový vývarpříp. 0,5 zeleninového bio bujónu svařeného s vodou
- 1 dl kokosové mlékonebo šlehačka
- 1 ks cibule
- chilli vločky
- olej
Rýže
- 1 hrnek jasmínová rýže
- 1,5 hrnku voda
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Rýži propláchneme několikrát v chladné vodě a poté dolijeme 1 a půl násobkem vody. Osolíme a uvaříme doměkka, cca 12 minut. |
2 Hotovo | Do pánve nalijeme trošku oleje a zpěníme na ní pokrájenou cibuli s česnekem. Přidáme na kostičky nakrájený tempeh a papriku a zalijeme vývarem. Okořeníme chilli a přibližně 5 minut podusíme. Přisypeme pokrájenou cibulku, a přilijeme kokosové mléko. Ještě 5 minut prohřejeme a, je-li potřeba, dosolíme. |