0 0
Tempeh na paprice

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
1 balení uzený tempeh
2 ks tenkostěnná červená paprika
2 stroužky česnek
1 ks cibule
1 ks lahůdková cibulka
1 lžíce sladká paprika
1/2 kelímku zakysaná smetana
1/2 kostky zeleninový bio bujón příp. zeleninový vývar
olej
Quinoa
120 g quinoa
250 ml voda
1/2 kostky zeleninový bio bujón příp. zeleninový vývar

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Tempeh na paprice

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Do plavek s chutí
  • Levné a chutné recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Uzený tempeh je jedinečná potravina vyrobená z lisovaných fermentovaných sojových bobů. Díky procesu zpracování je výborně stravitelná a plná vitamínů. Navíc chutná skvěle.

  • 35 min
  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

  • Quinoa

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Quinou namočíme do studené vody a necháme ji 10 minut odstát. V kastrolku svaříme 1 celý zeleninový bujón s půl litrem vody. Vodu z quinoi slijeme, doplníme polovinou množství vývaru a 10 minut povaříme. Nakonec quinou načechráme lžící.

2
Hotovo

Do kastrolu nalijeme trošku oleje a zpěníme na ní pokrájenou cibuli s česnekem. Přidáme na kostičky nakrájený tempeh a papriku a zalijeme zbytkem vývaru. Okořeníme paprikou a přibližně 10 minut povaříme. Je-li potřeba, přidáme ještě trošku vody. Přisypeme pokrájenou cibulku, ještě 2 minuty povaříme a nakonec vmícháme zakysanku a rozmícháme. Je-li potřeba, dosolíme.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Mandlové mléko
další
Jáhlová kaše s meruňkami
předchozí
Mandlové mléko
další
Jáhlová kaše s meruňkami

Přidejte svůj komentář