0 0
Tempeh na paprice

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
1 balení uzený tempeh
2 ks tenkostěnná červená paprika
2 stroužky česnek
2 ks lahůdková cibulka
1,5 dl zeleninový vývar příp. 0,5 zeleninového bio bujónu svařeného s vodou
1 dl kokosové mléko nebo šlehačka
1 ks cibule
chilli vločky
olej
Rýže
1 hrnek jasmínová rýže
1,5 hrnku voda
sůl

Tempeh na paprice

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Do plavek s chutí
  • Levné a chutné recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Uzený tempeh je jedinečná potravina vyrobená z lisovaných fermentovaných sojových bobů. Díky procesu zpracování je výborně stravitelná a plná vitamínů. Navíc chutná skvěle.

  • 35 min
  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

  • Rýže

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Rýži propláchneme několikrát v chladné vodě a poté dolijeme 1 a půl násobkem vody. Osolíme a uvaříme doměkka, cca 12 minut.

2
Hotovo

Do pánve nalijeme trošku oleje a zpěníme na ní pokrájenou cibuli s česnekem. Přidáme na kostičky nakrájený tempeh a papriku a zalijeme vývarem. Okořeníme chilli a přibližně 5 minut podusíme. Přisypeme pokrájenou cibulku, a přilijeme kokosové mléko. Ještě 5 minut prohřejeme a, je-li potřeba, dosolíme.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Bramborové gnocchi s lososem
další
Kokosky
předchozí
Bramborové gnocchi s lososem
další
Kokosky

Přidejte svůj komentář