0 0
Francouzské brambory

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Francouzské brambory

    Postup přípravy

    Na 3 porce budeme potřebovat:

    • 300 g moravského uzeného vcelku (tepelně zpracované)
    • 6 brambor
    • 1 větší cibule
    • sůl
    • čerstvě mletý pepř
    • kmín
    • pořádnou dávku pažitky a petrželky
    • olej

    A navíc

    • 3 vejce
    • 1,5 dl mléka
    • 1 vrchovatá lžíce jogurtu
    • 1 lžička plnotučné hořčice
    • 60 g strouhaného sýra

    Postup:

    Brambory uvaříme ve slupce téměř doměkka. Pak necháme trochu zchladnout, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.

    Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a v zapékací misce orestujeme dozlatova na oleji. Přidáme na kostičky nakrájené moravské uzené maso, kmín a pepř a ještě chvíli restujeme. Přidáme pokrájené brambory a posekané bylinky a promícháme.

    Do hrnečku nalijeme mléko, přidáme jogurt, hořčici a vejce, osolíme a rozšleháme vidličkou. Směs nalijeme na brambory. Promícháme a dáme do trouby vyhřáté na 180 st. C zapéct na 20 minut. Poté posypeme strouhaným sýrem a ještě 15 minut dopečeme.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Rukolové lívanečky
    další
    Nekynutý celomakový koláč se švestkami

    Přidejte svůj komentář