0 0
Francouzské brambory

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

300 g moravské uzené vcelku tepelně zpracované
6 ks brambory
1 ks cibule
sůl
čerstvě mletý pepř
kmín
pažitka
petrželka
olej
A ještě
3 ks vejce
1,5 dl mléko
1 vrchovatá lžíce bílý jogurt
1 lžička plnotučná hořčice
80 g tvrdý sýr

Francouzské brambory

Trendy:
  • Levné a chutné recepty
  • Masožrout
  • Snadné a rychlé recepty

Tuším, že česká variace na francouzské brambory by rodilého Francouze asi položila :D

  • 80 min
  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

  • A ještě

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Brambory uvaříme ve slupce téměř doměkka. Pak necháme trochu zchladnout, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.

2
Hotovo

Cibuli oloupeme, nakrájíme na kousky a v zapékací misce orestujeme na oleji dozlatova. Přidáme na kostičky nakrájené uzené, kmín a pepř a ještě chvíli restujeme. Přidáme pokrájené brambory a posekané bylinky a promícháme.

3
Hotovo

Do hrnečku nalijeme mléko, přidáme jogurt, hořčici a vejce, osolíme a rozšleháme vidličkou. Směs nalijeme na brambory. Promícháme a dáme do trouby vyhřáté na 180 st. C zapéct na 20 minut. Poté posypeme strouhaným sýrem a pečeme ještě asi 15 minut dozlatova.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Kořeněná květáková polévka se sýrovými knedlíčky
další
Nekynutý celomakový koláč se švestkami

Přidejte svůj komentář