0 0
Francouzské brambory

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
300 g moravské uzené vcelku tepelně zpracované
6 brambory
1 cibule
sůl
čerstvě mletý pepř
kmín
pažitka
petrželka
olej
A ještě
150 ml mléko
80 g tvrdý sýr
3 vejce
1 vrchovatá lžíce bílý jogurt
1 lžička plnotučná hořčice

Francouzské brambory

Trendy:
  • Levné a chutné recepty
  • Masožrout
  • Snadné a rychlé recepty

Tuším, že česká variace na francouzské brambory by rodilého Francouze asi položila.

  • 80 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Brambory uvaříme ve slupce téměř doměkka. Pak necháme trochu zchladnout, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.

2
Hotovo

Cibuli oloupeme, nakrájíme na kousky a v zapékací misce orestujeme na oleji dozlatova. Přidáme na kostičky nakrájené uzené, kmín a pepř a ještě chvíli restujeme. Přidáme pokrájené brambory a posekané bylinky a promícháme.

3
Hotovo

Do hrnečku nalijeme mléko, přidáme jogurt, hořčici a vejce, osolíme a rozšleháme vidličkou. Směs nalijeme na brambory. Můžeme přidat také posekané zelené bylinky (já použila medvědí česnek). Promícháme a dáme do trouby vyhřáté na 180 st. C zapéct na 25 minut. Poté posypeme strouhaným sýrem a pečeme ještě asi 10 minut dozlatova.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Pikantní kotlety s rýží
další
Marinované tofu se zeleninou
předchozí
Pikantní kotlety s rýží
další
Marinované tofu se zeleninou

Přidejte svůj komentář