0 0
Francouzské brambory

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
300 g moravské uzené vcelku tepelně zpracované
6 ks brambory
1 ks cibule
sůl
čerstvě mletý pepř
kmín
pažitka
petrželka
olej
A ještě
3 ks vejce
1,5 dl mléko
1 vrchovatá lžíce bílý jogurt
1 lžička plnotučná hořčice
80 g tvrdý sýr

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Francouzské brambory

Trendy:
  • Levné a chutné recepty
  • Masožrout
  • Snadné a rychlé recepty

Tuším, že česká variace na francouzské brambory by rodilého Francouze asi položila :D

  • 80 min
  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Brambory uvaříme ve slupce téměř doměkka. Pak necháme trochu zchladnout, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.

2
Hotovo

Cibuli oloupeme, nakrájíme na kousky a v zapékací misce orestujeme na oleji dozlatova. Přidáme na kostičky nakrájené uzené, kmín a pepř a ještě chvíli restujeme. Přidáme pokrájené brambory a posekané bylinky a promícháme.

3
Hotovo

Do hrnečku nalijeme mléko, přidáme jogurt, hořčici a vejce, osolíme a rozšleháme vidličkou. Směs nalijeme na brambory. Promícháme a dáme do trouby vyhřáté na 180 st. C zapéct na 20 minut. Poté posypeme strouhaným sýrem a pečeme ještě asi 15 minut dozlatova.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Kořeněná květáková polévka se sýrovými knedlíčky
další
Nekynutý celomakový koláč se švestkami
předchozí
Kořeněná květáková polévka se sýrovými knedlíčky
další
Nekynutý celomakový koláč se švestkami

Přidejte svůj komentář