0 0
Smažený Šmakoun s rakouským bramborovým salátem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Smažený Šmakoun s rakouským bramborovým salátem

Trendy:
  • Vegetariánské

Šmakoun s provensálským kořením obsahuje sušená rajčata a je chuťově docela výrazný.

  • 50 min
  • Porcí: 2
  • Snadné

Ingredience

  • Šmakoun

  • Rakouský bramborový salát

  • Zeleninový salát

  • Dip

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Nejdřív si dáme vařit 5 malých brambor. Vaříme doměkka, ale nerozvaříme, brambory musí držet pohromadě. Uvařené brambory oloupeme co nejteplejší. Nakrájíme je na kousky a nasypeme do misky.

2
Hotovo

Zatímco se nám vaří brambory, připravíme si nálev. Buď využijeme pravý vývar anebo si svaříme vodu s 3/4 zeleninového bujónu. Dochutíme dle vlastních preferencí hořčicemi, vinným octem, pepřem a případně solí. Chuť by měla být výrazná, protože část chuti brambory pohltí. Také si na malé kostičky nakrájíme malou cibuli a okurky. Nasypeme je do k bramborám misky a zalijeme horkým nálevem. Promícháme a necháme odstát, aby se chutě propojily.

3
Hotovo

Připravíme si trojobal. Do jednoho talíře hladkou mouku, do druhého vejce s troškou vody a do třetího strouhanku napůl se strouhaným sýrem. Šmakounové "buřtíky" nakrájíme podélně na 3 plátky. Obalíme je v hladké mouce, rozšlehaném vejci a sýrové strouhance. Dáme je smažit do vyšší vrstvy rozpáleného oleje. Smažíme z obou stran dozlatova.

4
Hotovo

Vodnici a mrkev oloupeme. Vodnici nakrájíme na kostičky, mrkev nastrouháme na hrubém struhadle. Zelenou část jarní cibulky nakrájíme na kolečka. Citrónovou šťávu prošleháme vidličkou s olejem, jablečným koncentrátem a špetkou soli. Přelijeme zeleninu a okořeníme cibulovými semínky.

5
Hotovo

V mističce smícháme dip ze zakysané smetany, smetanového křenu, oleje, javorového sirupu a špetičky soli.

6
Hotovo

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Lososové kousky ve smetanové omáčce
další
Perník s podmáslím a ovesnými vločkami
předchozí
Lososové kousky ve smetanové omáčce
další
Perník s podmáslím a ovesnými vločkami

Přidejte svůj komentář