Ingredience
Šmakoun
- 200 g Šmakoun provensálské koření
- strouhanka
- Grana padano sýr
- hladká mouka
- vejce
- řepkový olej
Rakouský bramborový salát
- 5 brambory
- 2 sterilovaná okurka
- 2 lžíce olej
- 1 lžíce vinný ocet
- 1 cibule
- 1 zeleninový bio bujón
- 1 lžíce hořčice kremžská
- 1 lžíce plnotučná hořčice
- čerstvě mletý pepř
Zeleninový salát
- 5 cherry rajčátka
- 1 vodnice
- 1 mrkev
- 0,5 jarní cibulka
- cibulová semínka
- 3 lžíce citrónová šťáva
- 2 lžíce olivový olej
- 2 lžíce jablečný koncentrátpříp. cukr
- špetka sůl
Dip
- 50 g zakysaná smetana
- 1 lžíce nakládaný smetanový křen
- 1 lžíce olej
- 1 lžička javorový sirup
- špetka sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Nejdřív si dáme vařit 5 malých brambor. Vaříme doměkka, ale nerozvaříme, brambory musí držet pohromadě. Uvařené brambory oloupeme co nejteplejší. Nakrájíme je na kousky a nasypeme do misky. |
2 Hotovo | Zatímco se nám vaří brambory, připravíme si nálev. Buď využijeme pravý vývar anebo si svaříme vodu s 3/4 zeleninového bujónu. Dochutíme dle vlastních preferencí hořčicemi, vinným octem, pepřem a případně solí. Chuť by měla být výrazná, protože část chuti brambory pohltí. Také si na malé kostičky nakrájíme malou cibuli a okurky. Nasypeme je do k bramborám misky a zalijeme horkým nálevem. Promícháme a necháme odstát, aby se chutě propojily. |
3 Hotovo | Připravíme si trojobal. Do jednoho talíře hladkou mouku, do druhého vejce s troškou vody a do třetího strouhanku napůl se strouhaným sýrem. Šmakounové "buřtíky" nakrájíme podélně na 3 plátky. Obalíme je v hladké mouce, rozšlehaném vejci a sýrové strouhance. Dáme je smažit do vyšší vrstvy rozpáleného oleje. Smažíme z obou stran dozlatova. |
4 Hotovo | Vodnici a mrkev oloupeme. Vodnici nakrájíme na kostičky, mrkev nastrouháme na hrubém struhadle. Zelenou část jarní cibulky nakrájíme na kolečka. Citrónovou šťávu prošleháme vidličkou s olejem, jablečným koncentrátem a špetkou soli. Přelijeme zeleninu a okořeníme cibulovými semínky. |
5 Hotovo | V mističce smícháme dip ze zakysané smetany, smetanového křenu, oleje, javorového sirupu a špetičky soli. |
6 Hotovo |