0 0
Květákové kari

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
2 mrkev
1 cibule
1,5 dl kokosové mléko
1 stroužek česnek
1 lžíce kurkuma
1 lžíce sojová omáčka
1 lžička kukuřičný škrob
0.5 květák
0.3 pórek
dle chuti chilli koření
sůl
olej
čerstvý koriandr

Květákové kari

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Vegetariánské
Kuchyně:

Květák obsahuje víc vitamínu C než pomeranč. Už dávka 200 g pokryje potřebu těla na celý den.

  • 20 min
  • Porcí: 2
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Cibuli a česnek posekáme nadrobno a orestujeme na pánvi na trošce oleje. Přidáme mrkev pokrájenou na kolečka, okořeníme kurkumou, chilli kořením a špetičkou soli. Restujeme. Pórek nakrájíme na kostičky a květák rozebereme na malé růžičky. Obojí přidáme ke směsi a dále opékáme. Podlijeme dvěma lžícemi vody, přiklopíme pokličkou a 3 minutky dusíme. Ve skleničce smícháme škrob, sojovku a kokosové mléko a přilijeme do pánve. Ještě dvě minuty dusíme, dochutíme a posypeme sekaným koriandrem.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Ananasové košíčky s mandarinkou
další
Křehký koláč s jablky a dýní
předchozí
Ananasové košíčky s mandarinkou
další
Křehký koláč s jablky a dýní

Přidejte svůj komentář