0 0
Kapustová pizza

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Korpus
140 g čedar
60 g jemné vločky
10 g lněné semínko
3 listy kapusta
2 ks vejce
sůl
čerstvě mletý pepř
A ještě
1 dl rajčatové pyré
1 stroužek česnek
1 lžíce olivový olej
1 ks mozzarella
krůtí šunka
cherry rajčátka
čerstvá bazalka

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kapustová pizza

Trendy:
  • Do plavek s chutí
  • Snadné a rychlé recepty
  • Zdravé recepty

Kapusta je cenná zelenina, která patří dokonce mezi superpotraviny. Mimo jiné pomáhá při léčbě exémů.

  • 40 min
  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

  • Korpus

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Kapustové listy zalijeme vroucí osolenou vodou a 2 minuty povaříme. Pak vodu slijeme a zalijeme vodou ledovou. Listy z vody vytáhneme a osušíme. Rozmixujeme je s vejci, solí a pepřem, přimícháme jemně nastrouhaný sýr, jemné vločky a len. Promícháme a necháme půl hodiny odstát.

2
Hotovo

Těsto rozdělíme na 4 díly a z každého vytvoříme na plechu vyloženém pečícím papírem 4 korpusy. Jde to dobře navlhčenýma rukama. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C na cca 10 minut zapéct.

3
Hotovo

Mezitím si smícháme pyré s prolisovaným česnekem a olejem. Předpečené korpusy touto směsí potřeme a ozdobíme půlkami cherry rajčátek, natrhanou šunkou a plátky mozzarelly. Zapečeme při 180 st. C dalších cca 10 minut, až se sýr rozpustí. Hotové pizzy posypeme pokrájenou bazalkou.

4
Hotovo

Připraveno exkluzivně pro časopis Bylinky revue.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Nepečený jahodový dort
další
Utopenci z uzeného tempehu
předchozí
Nepečený jahodový dort
další
Utopenci z uzeného tempehu

Přidejte svůj komentář